La coalició ha celebrat una nova xarrada de la campanya ‘El Motor del Canvi’ al Parc de la Botànica Carmen Albert del Raval Universitari
Compromís per Castelló ha celebrat una nova xarrada de la campanya que la coalició va començar en passat mes de juny, ‘El Motor del Canvi’, que té com a objectiu que els quatre regidors i altres càrrecs del govern valencià de la formació puguen fer arribar als barris de la ciutat l’enorme treball de gestió que s’ha portat endavant durant aquests quasi quatre anys al capdavant de les institucions i escoltar les propostes i crítiques del veïnat.
Aquesta segona xarrada s’ha realitzat al Parc Botànica Carmen Albert del Raval Universitari, al districte oest, i ha comptat amb la participació del vicealcalde i portaveu de Compromís per Castelló, Ignasi Garcia; la portaveu del govern municipal, regidora de Cultura i tinent d’Alcaldia del districte oest, Verònica Ruiz; la directora general d’Investigació, Tecnologia i Qualitat de la Conselleria de Sanitat, Anna Àvila; i amb el fundador de l’Associació Veïnal del Raval Universitari i tècnic superior de comunicació i publicacions de la secció de comunicació institucional de la Universitat Jaume I, Fernando Vilar.
Així, Vilar, que ha sigut el primer a intervenir i ha donat pas a la resta de ponents, ha destacat el canvi que ha experimentat la ciutat de Castelló amb tots els projectes i obres fetes i iniciades perquè “abans pareixia que no hi havia diners per a fer coses i ara no només hi ha diners, sinó imaginació per a fer moltes coses. Castelló abans de maig de 2015 no és que visquera el dia de la marmota, és que era la ciutat de marmota”.
“Els responsables polítics ara atenen a la ciutadania, dialoguen amb ella amb dades, arguments i documents. Això abans no era habitual. Hui la ciutadania és molt més protagonista i hi ha una participació molt més ordenada i molt més sanejada i hi ha un major control de l’administració pública”, ha continuat dient Vilar.
Per la seua banda, Anna Àvila ha volgut destacar que en matèria de Sanitat, després de 24 anys caracteritzats per les retallades, la privatització i la falta de gestió, “l’actual govern valencià s’ha centrat en la recuperació de drets. De fet, el primer decret llei signat va ser el de retornar la sanitat universal a les més de 130.000 persones que s’havien quedat fora del sistema per un acte d’una total irresponsabilitat del PP que va deixar en una situació lamentable a persones que ja estaven en una situació greu de vulnerabilitat”.
“També s’ha recuperat el dret de les persones amb Hepatitis C a tindre accés al tractament per a la seua malaltia o s’ha eliminat el copagament farmacèutic, una lluita perquè ningú se senta exclòs del sistema sanitari com va arribar a passar a gent amb manca de recursos que havia d’elegir entre medicar-se o pagar la llum, els llibres o el menjador dels seus fills”.
Quant a l’Hospital Provincial, Àvila ha anunciat que la nova ala es destinarà al servei d’oncologia, punter en tot l’Estat, i a donar visibilitat a fantàstica labor d’investigació oncològica que fa la Fundació Hospital Provincial. Per últim, la directora general ha afirmat que “el Centre de Salut del Raval Universitari és hui una realitat, perquè en uns dies s’adjudicaran les obres, valorades en 2,5 milions d’euros i amb un termini de 18 mesos de construcció”.
La tercera a intervenir ha sigut Verònica Ruiz, qui ha destacat que “l’actual govern municipal ha fet o iniciat inversions per un valor de 30 milions front als 7 de l’última legislatura del PP”. Així, ha destacat obres com la del pont del Riu Sec, que “garanteix la porositat i connexió del barri sense incrementar el número de vehicles”. A més, “en uns dies posarem en marxa el transport a demanda amb taxi per a les urbanitzacions de muntanya, transformarem el Riu Sec que ara és una barrera arquitectònica i se convertirà en una via verda per a vianants i ciclistes”.
“Hem donat solucions a molts dels problemes de barris i urbanitzacions com Sant Llorenç, Los Ángeles o la Xoquera. Hem activat el servei gratuït de bus per a xiquets i xiquetes del Raval Universitari per a anar a centres escolars fora del barri perquè la mala planificació del PP va fer que no hi haja prou places escolars al mateix i amb el Pla Edificant la nova construcció del Vicent Marçà serà una realitat”, ha comentat Ruiz.
Quant a la Cultura, la regidora ha destacat “la creació del MUCC, el Museu de la Ciutat, on hem recuperat el Castell Vell o el Refugi de Tetuan i hem democratitzat la cultura perquè tothom tinga accés a ella”.
Per últim, Ignasi Garcia ha començat dient que “la feina feta és molta però no podem estar contents perquè encara queda molta feina per fer”. A més, ha defensat que “front a aquells que es dediquen a la crispació, des de Compromís creiem que el millor és la cohesió social”.
Garcia ha destacat, especialment, la feina feta en matèria educativa, “baixant les ràtios, oferint la gratuïtat dels llibres de text, augmentant les beques menjador o reduint les taxes universitàries. A més, eliminant el districte únic hem aconseguit que el 93% de les famílies tinguen als seus xiquets en una escola de la seua primera o segona elecció”.
El vicealcalde també s’ha referit a l’urbanisme i la mobilitat, on “necessitem anar cap a un model sostenible i en el Pla General que estem dissenyant s’ha acabat l’urbanisme a la carta. Amb ell hem decidit teixir la ciutat i fer política de les xicotetes coses. Fer un urbanisme més compacte i més humà”.