Dimarts s’exposarà el Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible per recollir propostes de diferents col·lectius
L’Ajuntament de Castelló ha organitzat aquest dimarts, 14 de desembre una jornada participativa oberta per a dissenyar el Pla d’Acció pel Clima i l’Energia, una iniciativa que forma part del Pacte d’Alcaldies del Clima i l’Energia de la Unió Europea que té l’objectiu de reduir un 55% les emissions de C02 en els pròxims 10 anys. Les persones interessades a participar es poden inscriure en el correu electrònic [email protected] .
El Pla d’Acció pel Clima i l’Energia ha de ser un document ambiciòs en els seus objectius ambientals, però alhora també participat i amb un consens ampli dins de la ciutat. Per això s’ha convocat una jornada on s’explicaran les dades d’emissions i les accions per a la seua reducció per vore què opinen sectors econòmics, col·lectius socials i ecologistes i els diferents grups polítics d’eixe full de ruta.
Des de l’Ajuntament s’han recopilat les dades de la petjada de CO2 de la ciutat i el Negociat de Mediambient dels últims mesos amb l’ajuda externa d’una consultora ii s’ha fixat un full de ruta per a la reducció d’emissions que ara es sotmetrà a l’opinió de col·lectius socials, econòmics i científics de la ciutat. La cita d’este dimarts 14 tindrà lloc a les 17 hores en l’Espai Cultural del Menador
El Pla d’Acció pel Clima i l’Energia Sostenible de Castelló contemplarà, tal i com exigeix la Comissió Europea, un inventari amb les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle en 10 anys en els sectors domèstiques, indústria, serveis, transport, enllumenat i edificis municipals, així com una estratègia d’actuacions per a disminuir les emissions, un diagnòstic, una avaluació de vulnerabilitat del municipi als riscos climàtics i una proposta d’adaptació al canvi climàtic. El Pla d’Acció i la seua adhesió es portaran després al Ple Municipal per a la seua remissió a la Comissió Europea perquè ratifique l’adhesió de Castelló al Pacte d’Alcaldies del Clima i l’Energia 2030
El Pacte d’Alcaldies pel Clima i l’Energia va tirar a caminar en 2007 amb el propòsit de reduir les emissions de C02 un 20% en 2020. L’Ajuntament de Castelló es va adherir en 2009 a la primera proposta i ara treballa per a sumar-se al programa de 2030. Aquesta adhesió dóna compliment, a més, a la moció aprovada pel Ple de setembre de 2019 en la qual l’Ajuntament declarava l’alerta climàtica i es comprometia a renovar el seu compromís amb el PACES.