La Conselleria d’Educació atorga estes ajudes a l’Ajuntament per a la realització d’activitats complementàries, culturals i esportives que afavoreixen la conciliació familiar i laboral


L’Ajuntament de Castelló rebrà 151.000 euros en ajudes per part de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport per a la realització d’activitats extraescolars, complementàries, culturals i esportives, dirigides a la població escolar entre tres i díhuit anys de la ciutat de Castelló.


Es tracta d’una subvenció amb la qual el consistori podrà cobrir les necessitats socioculturals dels infants, adolescents i joves de la ciutat amb distintes activitats per donar suport al professorat i a les famílies en el desenvolupament de competències educatives.


Aquestes aprofundeixen en l’activitat cultural i educativa dels menors fora de l’horari lectiu, garantint també l’accés al consum de la cultura, a fomentar la creació cultural, potenciar habilitats educatives i també, mitjançant extraescolars esportives, fomentar una vida activa i hàbits saludables.


El regidor d’Educació, Francesc Mezquita, ha destacat que aquestos fons “ens permeten seguir desenvolupament eixes activitats perquè cap xiquet ni xiqueta es quede sense poder fer eixes extraescolars que ens ajuden al desenvolupament de valors i competències en consonància amb els centres escolars”.


L’edil Mezquita també ha fet èmfasi en que “aquest ampli ventall d’activitats en tots els barris afavoreix a la conciliació laboral, familiar i social de les famílies”.


Entre les activitats extraescolars que desenvolupa la Regidoria d’Educació es troben la campanya de teatre per a escolars al Teatre del Raval, projectes com l’Escola Canta o l’Escola Fa Ràdio, els itineraris culturals adaptats per a xiquets, xiquetes i adolescents amb necessitats educatives especials, les escoletes durant els períodes de vacances per afavorir la conciliació familiar, els tallers del Planetari, etc. A destacar també l’Escola de Matí i Vesprada per facilitar la conciliació de la vida personal, familiar i laboral a les famílies.


Aquests projectes arriben a prop de 27.000 xiquets i xiquetes d’entre 3 i 18 anys a la ciutat de Castelló, proporcionant així una oferta d’oci educatiu on es fomenten valors de tolerància, integració, respecte i bones pràctiques, millorant d’aquesta manera la convivència diària a la ciutat, i construint ciutadania amb activitats estructurades i de qualitat per al futur.