Garcia: “Han tardat pràcticament d’un any en convocar un òrgan que s’havia de conformar els primers sis mesos de legislatura i damunt només convoquen per a la constitució sense tractar cap tema que afecte la seguretat de Castelló”.

Aquest dijous a les set de la vesprada es constituirà el consell municipal de seguretat sis mesos després del que marca el termini. La convocatòria arriba, segons afirma Compromís, amb mig any de retard, ja que la constitució d’aquest òrgan s’ha de fer durant els sis primers mesos de legislatura. D’acord amb el portaveu municipal de la coalició valencianista a l’Ajuntament de Castelló, aquest endarreriment és una evidència de la inoperància del regidor de seguretat, Antonio Ortolá de Vox.

“A banda de què han esgotat els terminis per a fer dins el termini i en la forma escaient la convocatòria, només té un únic punt del dia, això vol dir que fins a la pròxima sessió no es debatrà de cap tema que afecte la seguretat”, ha afegit Garcia. El portaveu de Compromís ha criticat que al regidor de la ultradreta “el preocupa més tornar a posar un monument franquista en el mateix lloc que el va posar el mateix dictador que dels problemes que afecten la gent de Castelló”. En aquest sentit, Garcia s’ha referit al fet que Castelló encapçale els indicadors de delinqüència pel que fa a robatoris en cotxes i que, segons l’edil valencianista, no s’està prenent cap mena de mesura des del govern per tal de fer front a aquesta situació.

“L’historial d’aquest senyor en matèria d’inseguretat ciutadana és llarg”, ha assegurat Garcia, i ha recordat que “Ortolá va prohibir una xerrada feminista amb motiu del 25N a la plaça l’Ereta i la seua regidoria ha estat darrere de la persecució a les persones sense llar de Castelló”. Des de Compromís li exigeixen a Begoña Carrasco que aparte de la regidoria de Seguretat a una persona que actua des del sectarisme ideològic perquè s’atenguen les qüestions que tinguen a veure amb la seguretat de la gent de Castelló.