Garcia: “L’ús que planteja el PP per a certs espais de Castelló no busca protegir el descans dels veïns sinó impedir que els moviments socials de Castelló tinguen un espai on realitzar activitats”

Des d’Intersindical afirmen que “assistim amb tristor a la deriva restrictiva i reaccionària del govern municipal  i subratllen que no romandran immòbils a fets com aquesta ordenança.

La CGT assegura que continuaran utilitzant l’espai públic quan consideren necessari i donaran suport a les organitzacions que facen ús de la Plaça Isabel la Catòlica.

Compromís, Intersindical Valenciana i CGT Castelló interposaran recurs contenciós-administratiu contra l’ordenança “arbitrària i restrictiva” que limita l’ús de places de Castelló com Isabel la Catòlica. La intenció de les entitats és que l’Ajuntament elimine la inclusió d’espais com l’Ereta (Com es coneix popularment a la plaça Isabel la Catòlica) en la normativa de limitació d’usos i horaris al costat d’altres places com Maria Agustina, la Major o Hort dels Corders.

Per al portaveu de Compromís, “l’ús que planteja el Partit Popular per a certs espais de Castelló i en concret per a la plaça Isabel la Catòlica el que es busca no és protegir el descans dels veïns, perquè si fora així serien unes normes que valdrien per a tota la ciutat i no només a aquest espai, sinó més bé impedir que els moviments socials de Castelló tinguen un espai on realitzar activitats”. 

El fet que l’Ereta siga un espai no comparable amb les dimensions i l’afluència de la resta de places i les condicions d’ús siguen molt més restrictives de les que té una zona ZAS, “fa evident que es buscava impedir que els col·lectius que utilitzen aquest espai públic de manera habitual pogueren fer-lo”, ha explicat el portaveu valencianista i “per tant, aquesta mesura respon a una persecució política i ideològica contra aquells que pensen diferent”.

Des de Compromís lamenten que el govern de PP i Vox no ha aportat cap documentació sobre queixes o denúncies efectuades en la celebració d’esdeveniments en aquests llocs, que puguen motivar o justificar aquesta restricció i prohibició.

Per la seua part, la Intersindical Valenciana assegura que respondran a la negativa de l’Ajuntament de Castelló de la Plana d’atendre les al·legacions contra l’ordenança municipal que restringeix l’ús d’algunes places de la ciutat. “Els nostres serveis jurídics estan treballant amb el recurs per presentar-lo dins del termini establert”, han declarat.

“Des del sindicat, assistim amb tristor a la deriva restrictiva i reaccionària del govern municipal, així com del Consell de la Generalitat Valenciana” han afegit i subratllat que no romandran immòbils a fets com aquesta ordenança, com el canvi del nom de la ciutat a la forma bilingüe, com l’actuació de les forces de seguretat en algunes manifestacions, arraconament del valencià o la segregació escolar. “Les places són de la ciutat i de la gent i Intersindical Valenciana seguirem duent les nostres reivindicacions juntament amb altres organitzacions i moviments socials que lluiten pels drets laborals de les persones, per la nostra cultura, pel nostre medi ambient, per la igualtat, per la diversitat i per la pau”, han afirmat.

Pel que fa a CGT Castelló afirmen que “volem de nou reivindicar l’ús de l’espai públic per part dels sindicats, organitzacions i col·lectius de la ciutat, cosa que continua sent negada pel govern municipal. Per al sindicat el moviment per part de l’Ajuntament té una clara motivació ideològica i repressiva i segueix la tònica de privatització de l’esfera pública, convertint les places i els carrers de la nostra ciutat en simples mercaderies on consumir o desplaçar-se per a tal fi, privant a les persones de manifestar-se, organitzar activitats sense ànim de lucre o, simplement, reunir-se.

És per aquests motius, que des de CGT exigeixen deixar sense efectes aquesta normativa i asseguren que continuaran barallant perquè així siga i han anunciat que recorrerà la denegació per part de l’Ajuntament per poder continuar exercint el dret a utilitzar l’espai públic com l’hem fet fins ara. “A més, sol·licitarem l’expedient complet amb el qual l’actual consistori justifica les noves limitacions. Mentrestant continuarem utilitzant l’espai públic quan creguem necessari i donarem suport a les organitzacions que facen ús de la Plaça Isabel la Catòlica” han conclòs.