Garcia: “Ara que el govern de Mazón ha acceptat que el País Valencià aculla als 23 menors Castelló ha de mostrar la seua solidaritat i participar activament en el repartiment”.

Des de Compromís plantegen a Carrasco que aprofite la situació i trenque també amb Vox “per a poder tornar a formar part dels grups que no blanquegen a l’odi i la reacció”.

El portaveu de Compromís a Castelló, Ignasi Garcia, ha demanat a l’alcaldessa Begoña Carrasco que “per una qüestió de solidaritat, l’Ajuntament ha de participar activament en el repartiment de menors migrants”. L’edil valencianista ha argumentat que “ara que el govern de Mazón ha acceptat que el País Valencià aculla als 23 menors Castelló ha de mostrar el tipus de ciutat que és, oberta i solidària” i per això des de la coalició valencianista plantegen a Carrasco que “hauria d’aprofitar la situació i tirar a Vox del govern municipal i axí “poder tornar a formar part dels grups que no blanquegen a l’odi i la reacció”.

Garcia ha lamentat que, tot i que és una bona notícia que Vox ja no tinga responsabilitats de govern a la Generalitat Valenciana, continuen governant l’Ajuntament de Castelló amb la connivència del PP. “Ahir mateix vam comprovar que els discursos racistes i xenòfobs estan dins del govern de Begoña Carrasco i compten amb el seu beneplàcit” ha declarat el portaveu respecte de la intervenció del regidor de seguretat i portaveu de la formació d’ultradreta, Antonio Ortola, durant el Ple.

“La senyora Carrasco i el Partit Popular han d’aclarir-se, no poden estar un dia defensant l’arribada de migrants i a l’altre demanant que enviem armament per a evitar combatre’ls” ha defensat el portaveu, i ha afegit que “igualment que no poden fer-se passar per solidaris quan el seu soci de govern continua associant immigració amb delinqüència i assenyalant i criminalitzant a uns menors vulnerables que han vingut sense cap familiar a Espanya”.

Finalment, Garcia s’ha mostrat obert a col·laborar amb el PP de Begoña Carrasco si es decideixen per deixar fora a Vox del govern municipal “en grans temes de ciutat com és l’acollida de menors migrants”. “Nosaltres sempre hem dit que si Carrasco volia seure, estàvem disposats, però perquè açò passe ha de tindre clar que amb la ultradreta no se’n va cap lloc”, ha conclòs.