Pau Sancho: “El govern s’ompli la boca de participació ciutadana però després d’un any de legislatura encara no han convocat l’organisme en el qual les associacions professionals i altres entitats referents de la cultura de Castelló tenen veu”

El regidor de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Pau Sancho, ha exigit a la regidora de Cultura, Maria España del Partit Popular, la convocatòria immediata del Consell Municipal de Cultura. D’acord amb el regidor de la formació valencianista, “el govern de Begoña Carrasco i Vox s’ompli la boca de participació ciutadana, però després d’un any de legislatura encara no han convocat l’organisme en el qual les associacions professionals i altres entitats referents de la cultura de Castelló tenen veu”.

En paraules de l’edil de Compromís, “La senyora Espanya és l’exemple de no fer feina i com a exemples en tenim molts: el descontrol del menador des que l’Ajuntament assumira la gestió integral de l’espai cultural, l’ombra del Mestre Canós que si no és per la pressió de Compromís encara no tindrien o el fet de negar-se a dur a terme les reformes del bisbe Climent i d’altres escoles de Castelló que ho necessiten”.

“El fet de no haver convocat encara el Consell de Cultura quan s’estan prenent decisions molt rellevants que afecten directament tot el món de la cultura de Castelló és una mostra molt gran de la irresponsabilitat del govern de la dreta”, ha afegit Sancho. Però no és només això, sinó que, pel que fa a les escoletes d’estiu, encara no han obert la matrícula i les famílies, tot i que ja arriba l’estiu, no han pogut apuntar als seus xiquets i xiquetes i no s’han pogut planificar amb el temps suficient. “Com que no s’ha oferit en temps suficient és possible que moltes famílies hagen buscat una alternativa per a poder conciliar, amb el perjudici econòmic que això pot suposar-los”, ha afegit Sancho.

Des de Compromís són molt crítics amb la gestió d’España com a regidora de cultura, que segons afirmen està sent nefasta perquè “la programació ha caigut en picat, s’han perdut cicles com Dijous de Teatre i Raval de MúsiCS que, a més d’oferir una proposta teatral i musical de qualitat a la ciutadania, posaven en valor el treball dels i les artistes professionals de Castelló”. “Sembla que volen tornar a la política clientelista que tant de malament va fer a la cultura castellonenca, només cal veure l’Agenda Cultural de l’Ajuntament per a adonar-se que la proposta municipal és cada dia més escassa” i a tot açò hem d’afegir la retirada de les subvencions a les entitats de la cultura popular. Per a l’edil valencianista, la gestió de Maria España al capdavant de cultura és “caòtica perquè no hi ha un pla de treball ni un full de ruta”. D’acord amb Sancho, “l’únic objectiu que tenen consisteix a desmuntar tot un projecte cultural que ha fet que Castelló siga referència cultural a nivell estatal i el millor exemple el tenim en el Menador”.