La portaveu adjunta Vera Bou defén que “estem davant d’una emergència que posa en joc la vida de les dones i les seues filles i fills i al mateix temps els governs neguen l’evidència”.

“És greu que l’alcaldessa Carrasco no diguera res quan es va impedir la celebració d’un acte feminista per al 25N a l’Ereta i que elimanara dels pressupostos la partida per a la formació en igualtat de la Policia Local”.

Davant l’onada de violència masclista que s’han produït aquest cap de setmana en què en només 24 hores quatre dones i 2 xiquets han sigut assassinades el Grup Municipal de Compromís ha registrat una Declaració Institucional de repulsa “perquè tots els grups polítics del Ple es posicionen de manera ferma i contundent en contra de la violència de gènere. Des de Compromís es van sumar a la convocatòria de la Coordinadora Feminista a la concentració del diumenge en vesprada als assassinats i la seua portaveu adjunta, Vera Bou, ha assegurat que “estem davant d’una emergència que posa en joc la vida de les dones i les seues filles i fills i al mateix temps els governs neguen l’evidència”.

“Els assassinats de 4 dones i dos xiquets per violència masclista deixa en evidència que el sistema ha fallat de nou i no ha estat capaç de protegir la vida d’aquestes persones” ha lamentat Bou, i per això necessitem “implementar noves mesures per a la prevenció com és l’educació real en igualtat, la denúncia social o l’agilització de la justícia”. “I el que és més important, fer un cordó sanitari i no blanquejar a aquells que neguen la violència de gènere i reprodueixen discursos que posen en risc a les dones” ha afegit Bou.

“A Castelló tenim un govern en el qual un dels partits nega obertament la violència masclista, que convoca minuts de silenci, però només amb les víctimes que poden treure rèdit polític” ha denunciat l’edil valencianista. “El que és més greu que el Partit Popular i l’alcaldessa Begoña Carrasco, qui s’ompli la boca amb la igualtat i el feminisme, no va dir res quan des del seu govern es va impedir la celebració d’un acte feminista per al 25N a l’Ereta i ha elaborat uns pressupostos que han deixat fora la partida per a la formació en igualtat de la Policia Local”. Una mesura per a la qual, d’acord amb la portaveu, els valencianistes han presentat esmenes en dues ocasions que han sigut desestimades pel govern, segons Bou “per comprar la pau interna”.