La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló ha explicat que cal planificar bé on es col·loquen els diferents contenidors, i ha demanat per les previsions d’instal·lar contenidors grisos per tirar allò que no s’ha recollit de manera selectiva.
La portaveu adjunta de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Ali Brancal, ha explicat avui que “a la Comissió d’Urbanisme hem demanat sobre diverses qüestions referents als contenidors, com ara els criteris d’ubicació i la valoració sobre el nombre que cal en cada zona segons els habitants. Hi ha zones a la ciutat que no tenen suficients contenidors i altres carrers en tenen cada 40 metres. Els darrers plànols d’ubicació es van fer al 2011 i des d’aleshores la ciutat ha canviat en població i llocs d’habitatge”.
Ali Brancal ha comentat que “també hem preguntat per la possibilitat i previsions d’instal·lar contenidors grisos a la ciutat. Al contenidor gris van tots els residus que no s’han recollit de manera selectiva (burilles, compreses, bolquers, restes d’escombrar, cotó, cabells, bolígrafs i llapis usats, excrements d’animals…). Aquests residus s’han de durs als ecoparcs, on mitjançant diversos processos se separen el paper/cartró, els envasos, el vidre i altres materials, per incorporar-los a la cadena de reciclatge. Els residus que no poden ser reciclats han d’anar als abocadors o han de ser incinerats”.
La portaveu adjunta de Compromís ha explicat que “allò idoni és que aquests tractaments finalistes servisquen únicament per als residus que no es poden reutilitzar o reciclar, però les limitacions de la recollida i dels tractaments existents fan que aquestes infraestructures siguen necessàries”.
Finalment, Ali brancal ha demanat “la progressiva substitució dels contenidors antics per altres d’un sistema de apertura amb el peu. Hi ha persones grans que tenen vertaderes dificultats per tal d’obrir-los”.