La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló ha explicat que en el plenari d’aquest mes el seu Grup presenta una moció per tal d’elaborar una ordenança que regule les Inspeccions Tècniques d’Edificació, obligatòries per als habitatges amb més de 50 anys d’antiguitat.
La portaveu adjunta de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Ali Brancal, ha explicat avui que “la FEMP posa a disposició dels ajuntaments un model d’ordenança per a regular l’informe d’avaluació dels edificis, amb l’objectiu d’ajudar als responsables municipals a complir amb les noves obligacions derivades de la Llei 8 /2013, de 26 de juny, de rehabilitació, regeneració i renovació urbanes, pel que fa a la realització de l’informe d’avaluació d’edificis”.
Ali Brancal ha comentat que “aquest informe, que complementa a la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE), és obligatori per als propietaris dels d’edificis d’habitatge col·lectiu amb una antiguitat superior a 50 anys, i s’ha de dur a terme en el termini màxim de cinc anys des de la data en què assolisquen aquesta antiguitat. També és obligatori per als titulars d’edificis que vulguen acollir-se a ajuts públics amb l’objectiu d’escometre obres de conservació, accessibilitat universal o eficiència energètica. En aquest cas, a més a més, hauran de comptar amb l’avaluació de l’estat de conservació de l’edifici, equivalent a la Inspecció Tècnica d’Edificis, l’avaluació de les condicions bàsiques d’accessibilitat i no discriminació de les persones amb discapacitat i la certificació de l’eficiència energètica”.
És per tot açò que el Grup de Compromís “presenta al plenari d’aquest mes una moció per tal d’elaborar una ordenança Municipal per a regular la Inspecció Tècnica de la Edificació. A més a més, proposem crear els canals adequats per tal de facilitar la participació ciutadana com a interessats en els procediments, tal com diu l’article 2 del model d’ordenança de la FEMP”.
Ali Brancal ha informat que “la moció també inclou que l’Ajuntament es comprometa a publicar, anualment, la relació dels edificis obligats a passar l’informe d’avaluació, tal com diu l’article 6 de l’esmentat model. A més a més, plantegem que l’ordenança es comence a aplicar-la en els edificis municipals, per tal de donar exemple a la resta de la ciutadania, i que des del consistori es facilite el procés, tot estudiant possibles ajudes a la rehabilitació per tal que la situació econòmica no siga un problema per a complir la normativa”.