Compromís valora l’educació un del punts forts de la vida social i dedica una part important del seu esforça a millorar-la i ampliar-la. En aquest sentit, la comissió sectorial socioeducativa es va tornar a reunir per mantindré el ritme de propostes. És un grup que manté una forta activitat a tres nivells:
1) un programa ambiciós, ‘Ciutat educadora: Projecte Educatiu de Ciutat’, i l’estudi de les diferents àrees que el conformen;
2) la preparació de micropropostes concretes a posar en marxa ja i que ajuden a complementar el dia a dia de l’educació a la ciutat; i
3) a nivell de País, l’anàlisi de les diferents línies de treball per ajudar a prendre decisions al govern en el terreny de l’educació.
Respecte del projecte ‘Ciutat educadora’, s’estan preparant reunions amb gent de barris i ja s’han fet reunions preparatòries amb alguns col·lectius. La intenció és compartir idees i realitats cara a planificar un programa conjunt engrescador i que millore substancialment l’educació i la forma de viure-la. Paral·lelament, els militants i simpatitzants continuen replegant informació d’experiències en altres poblacions de característiques semblants a Castelló.
En el camp de les micropropostes, i cara a complementar amb noves idees les activitat que ja es fan, la sectorial treballa en optimitzar l’operativitat de projectes com Patis Oberts, Parcs Educatius, Castellonada, #PintaEscola, Primavera Educativa, Matricula’t en valencià, 11 de juny, dia de l’olimpisme, 21 de juny, dia de la música, FP marítimo-pesquera, Setmana Blava, Club dels Deures, Oficina Municipal d’Escolarització i Plens municipals escolars.
Finalment, respecte de les aportacions que van més enllà de l’àmbit de la ciutat, la sectorial avança en el posicionament sobre la supressió del districte únic, la jornada escolar i l’absentisme escolar. Respecte del districte únic, la sectorial recolza un dossier de la Confederació d’AMPAs Gonzalo Anaya on hi ha un apartat que en parla. Jordi Tàrrega, responsable de la sectorial, entén que “no hi cap problema en coordinar l’existència de projectes educatius singulars als centres amb la supressió del districte únic i el retorn a la zonificació, únicament que atenent a criteris de fer xarxa als barris, tindran prioritat aquells alumnes que hi viuen a la zona”.
Respecte de la jornada escolar i l’absentisme s’està replegant aportacions de professionals i famílies.