Enric Nomdedéu i Ali Brancal presentaven l’aprovació, per part de la Junta de Govern Local, d’una instrucció per a la implantació de la perspectiva de gènere en els pressupostos municipals.  Suposa la implicació, el compromís i la voluntat política de començar un “procés d’indagació sostingut en el temps per a anar esbrinant i implantant la lectura amb perspectiva de gènere de tot allò que es realitza en la ciutat”, com explicava Enric.

La implantació dels pressupostos municipals amb perspectiva de gènere suposa un procediment amb diverses fases a superar i està plantejada com “una acció a llarg termini que s’ha d’anar incorporant per àrees però que no implica cap sobre cost, més bé es tracta d’assumir una nova lectura i una altra manera de fer a l’hora d’elaborar els pressupostos de l’Ajuntament”, ha manifestat Nomdedéu.

Per la seua banda, Ali ha volgut matisar que “es tracta d’una proposta que no parteix només des de l’àrea d’Igualtat i que, a més, és una acció de tipus transversal. No es tracta d’elaborar pressupostos específics per a dones o per a homes, sinó de mirar d’una altra manera a l’hora d’elaborar els pressupostos i incorporar l’impacte de gènere en els mateixos tenint en compte que les decisions polítiques que realitzem acaben tenint un efecte diferenciador entre dones i homes”.

L’edil ha aclarit que “som conscients que les desigualtats entre homes i dones són conseqüència d’estructures socioculturals, fonamentades en estereotips transmesos, projectats i perpetuats per estructures organitzatives que els mantenen; per açò considerem important no mantenir aqueixes desigualtats a l’hora de decidir com i en què ens gastem els diners de la ciutadania.  Es tracta de compensar aqueixes diferències analitzant si les polítiques de despesa que fem tenen efectes diferenciadors que han de ser corregits”.

Brancal també ha volgut deixar clar que “l’aplicació pràctica dels pressupostos amb perspectiva de gènere exigeix un plantejament estratègic en el qual hauran d’intervenir diferents aspectes.  De fet, a més del compromís i la voluntat política, serà necessari temporalitzar la implantació en diverses fases en les quals s’oferirà formació general al personal municipal tant funcionarial com a polític, es crearan estructures municipals que impulsen i coordinen el procés i, finalment, s’implantaran mitjans personals i materials a utilitzar per a l’elaboració d’un pressupost amb perspectiva de gènere”.