El regidor d’Educació, Enric Porcar, ha presentat aquest matí les jornades de reflexió pedagògica ‘Castelló Educa’, que se celebraran els pròxims 30 i 31 de març i 1 d’abril en diferents indrets de la ciutat i tenint com a centre neuràlgic l’Auditori i Palau de Congressos.

Aquestes jornades estan dirigides al públic en general, ja que es troben immerses en el marc i la filosofia de ‘Castelló Ciutat Educadora’, on tots els agents socials d’una ciutat són educats i educadors al llarg de la seua vida.

Porcar ha destacat que “aquestes jornades educatives municipals naixen de la inquietud de poder compartir experiències interessants que es fan en les escoles, en els instituts i en Castelló en general en l’àmbit de la regeneració pedagògica, d’innovació i renovació”.

A més, ‘Castelló Educa’, que aglutina a “tots els agents que es dediquen a educar d’una manera directa és un vertader múscul de l’educació en Castelló i que està obert a la participació de tots i en constant actualització”.

La iniciativa, per tant, sorgeix del treball conjunt de l’Ajuntament, la comunitat educativa i diverses entitats culturals compromeses amb la renovació pedagògica i pretén ser un fòrum per debatre i compartir experiències.

En el projecte han estat involucrades les entitats següents: Associació de Directors de Primària, Associació de Directors de Secundària, Associació Valenciana d’Educadors de Museus (Avalem), Grup de Treball Bufanúvols, Cefire, Col·lectius per la Llengua i la Cultura Castelló – Escola Valenciana, Fundació Caixa Castelló, Fundació Càtedra Enric Soler i Godes, Moviment de Renovació Pedagògica – Escola d’Estiu de Castelló i Universitat per a Majors de la Jaume I.

El regidor ha volgut agrair “la implicació de tots els col·lectius en l’engegada de les que seran les primeres jornades educatives a la ciutat de Castelló” i ha fet especial esment a la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana per “cedir-nos l’Auditori i Palau de Congressos per a poder portar a terme aquesta trobada, la seua col·laboració i suport a la iniciativ
a”.