El regidor d’Esports, Enric Porcar, ha presentat el Campionat del Món d’Air Navigation Race, que tindrà lloc de l’11 al 16 de setembre en l’Aeròdrom del Pinar, al costat de la Platja del Gurugú, on es donaran cita els millors pilots d’aquesta espectacular modalitat de vol amb motor.

Aquesta innovadora competició aeronàutica, en la qual es valora la capacitat per a volar amb gran exactitud, consistirà en cinc etapes de navegació, on les tripulacions volaran a una velocitat constant de 140 quilòmetres per hora per una ruta prèviament traçada per l’organització i definida per un ample de carrer de tan sol 500 metres, amb una precisió del crono d’uns pocs segons d’error en els punts de gir i tot açò sense l’ajuda de cap dispositiu electrònic.

Per a facilitar el seguiment de les competicions, els avions porten a bord uns dispositius de geolocalització perquè organització i espectadors puguen seguir les evolucions dels pilots en temps real mitjançant pantalles instal·lades en el mateix aeroclub o via web.

A més, aquesta cita internacional inclou un campionat d’aterratges de precisió en el qual els pilots han de posar els avions el més a prop possible de l’objectiu traçat en la pista. Per a poder gaudir d’aquestes gestes s’ha disposat una zona de graderies, en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelló.

Amb aquest esdeveniment internacional ja seran tres els campionats del món de vol celebrats a Castelló, convertint a la ciutat en un dels llocs del món que més proves esportives d’aviació ha acollit. L’impacte econòmic per a la zona, amb l’arribada de trenta-dues tripulacions, a més dels jutges i membres de l’organització, de més de setze països, és de més de 1.000 pernoctacions. En la competició, la Selecció Espanyola estarà representada per un total de nou tripulacions, de les quals dues són de Castelló.

Programa:
Dilluns 11 – Cerimònia d’Obertura i Desfilada de Països.

Dimarts 12 al divendres 15 – Etapes de Navegació 1 a 4

Dissabte 16 – ‘Final Four’ i Competició d’Aterratges de Precisió i a les 18.00 hores Lliurament de Trofeus i Cerimònia de Clausura.