La vicealcaldessa i regidora d’Igualtat de l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha presentat les activitats específiques al voltant del 25 de novembre amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere i que conclourà en aquest mateix dia amb la manifestació contra les violències de gènere. Brancal ha volgut deixar ben clar que “l’Ajuntament i la Regidoria d’Igualtat treballem tot l’any per combatre la violència, les seues causes i les seues conseqüències”.
Una de les principals actuacions que s’estan desenvolupant per a la prevenció de les violències masclistes a entitats i col·lectius del teixit social de Castelló és l’elaboració d’unes mandales de llana amb una prèvia xarrada on s’aborden conceptes bàsics i tipus de violències. L’objectiu és, a través de sessions dinàmiques, “sensibilitzar en violència de gènere a les persones que hi participen, les quals hem calculat la presència d’unes 1.500 persones d’una cinquantena d’entitats, associacions i escoles”, ha manifestat Brancal. Així doncs, tots els col·lectius que hi participen es donaran cita en el Passadís de les Arts el 23 de novembre per cobrir un dels arbres i realitzar de forma conjunta la composició que han dissenyat i que té com a objectiu cridar l’atenció de les i els vianants per a sensibilitzar contra la violència de gènere, generar una xarxa social de repulsa davant de les violències masclistes, i visualitzar la lluita contra la violència masclista en tots els seus vessants mitjançant un projecte de caràcter artístic, popular i participatiu a nivell municipal.
L’acte institucional tindrà lloc el 24 de novembre a la porta de l’Ajuntament i serà “un homenatge a les dones assassinades i les seues famílies, i una mostra més de que la ciutat de Castelló està en contra de tot açò i treballarà de valent perquè no passe en cap lloc”, ha expressat la regidora Brancal. A més ha afegit que “alumnes dels instituts de la ciutat estan treballant en crear petites històries de cadascuna de les dones assassinades, que després triarem per a que ho puguen llegir en primera persona”. Brancal ha explicat que “des d’Igualtat amb aquesta activitat no proposem que siga una simple lectura, sinó que pretenem que aquestes accions tinguen un ressò, que es reflexione molt abans i que se’n parle després”.
La regidora d’Igualtat ha recordat alguns dels projectes i activitats que s’estan impulsant des de la seua àrea com els tallers d’identificació, detecció i prevenció de violència de gènere en alumnes de 4t d’ESO i Formació Professional Bàsica, un altre projecte semblant encaminat a la formació per al professorat de secundària, o els Patis Coeducatius.
A més, Brancal ha volgut destacar el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere que s’acaba de fer realitat i que “el que estem fent a Castelló és elaborar una estratègia local a partir d’aquest a la que convidarem a sumar-se a totes les associacions, institucions i entitats de la ciutat perquè puguem dir-li a tota la ciutadania el que a Castelló va a fer-se per eradicar la violència”.