La regidora de Compromís per Castelló, Ali Brancal, ha recordat que aquests itineraris han de formar part de l’oferta cultural de la ciutat, així com reforçar l’oferta turística, tant interior com de fora del nostre àmbit cultural.

Ali Brancal, regidora de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, ha explicat avui que “al plenari d’octubre es va aprovar a proposta nostra Impulsar la creació d’Àrees Temàtics dedicades a la història i a arqueologia de Castelló, al voltant de l’entorn de la Torre dels Alçaments, de la Muralla Liberal, de la Magdalena i Castell Vell, de Villamargo, del Molí la Font, de l’itinerari de les ermites del Caminàs, i de la ruta d’edificis modernistes, entre d’altres elements patrimonials de la nostra història”.
La regidora de Compromís ha comenat que “malgrat tot el temps des de la seua aprovació, se’ns ha reconegut que encara no s’ha començat a fer res al respecte. Voldríem que s’agilitze per tal que forme part de l’oferta cultural de la ciutat. Però també per tal que siga un reclam per al turisme, tant interior com de fora del nostre àmbit cultural”.
En aquesta mateixa línia, Ali Brancal ha explicat que “també vam demanar que la difusió fóra adequada, així com l’ús de noves tecnologies, com ara els codis QR que poden ampliar al informació I, també, difondre l’existència d’aquestes Àrees Temàtiques a través de plaques i d’itineraris senyalitzats, tant en el carrer com a través de la pàgina web, tot facilitant la possibilitat de descarregar-se des de la web guies que permeten seguir els itineraris. Se’ns ha informat que s’han iniciat contactes amb empreses que treballen en aquesta línia però encara no hi ha res concret”.
Ali Brancal ha demanat que “aquestes Àrees Temàtiques estiguen dotades amb senyalització, difusió, visites guiades i, en definitiva, amb tot allò que permeta facilitar el coneixement de la nostra història a la ciutadania i a les persones que visiten Castelló”.
Finalment, i també sobre tema de polítiques culturals, la portaveu adjunta de Compromís per Castelló ha afegit que “l’Ajuntament de Castelló s’ha incorporat per fi, i a petició nostra, al projecte d’avaluació de les polítiques culturals locals impulsat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. Esperem que açò millore sensiblement tant l’estat de les instal·lacions, com la programació d’activitats en la ciutat i sobretot, que les activitats de difusió apleguen a la major quantitat de persones, dins i forma de la ciutat”.