Compromís denuncia les mancances del transport públic valencià intentant arribar en bus, tren o TRAM des de Vinaròs fins a Oriola

El candidat de Compromís a la llista municipal de Castelló, Enric Porcar,  ha anunciat que “nosaltres apostem per millorar les connexions amb els pobles veïns amb la posada en marxa de la línia 2 del TRAM”. Per la seua part, Vicent Marzà, cap de llista a les Corts per Castelló ha denunciat que “des del nord cap a Castelló els transports que existeixen són absolutament deficitaris, les freqüències són pràcticament inexistents i a més els preus són elevadíssims”.

Creuar el País Valencià de nord a sud, des de Vinaròs fins a Oriola, sense fer ús de cap vehicle privat, movent-se només en transport públic. Eixa és la fita que s’ha marcat avui la Coalició Compromís dins la campanya ‘Mou-te #ambValentia’, una acció simbòlica per denunciar les mancances que pateix el territori valencià pel que fa al transport públic, al mateix temps que la coalició dóna a conéixer les seues propostes de mobilitat sostenible.

El candidat Fran Ferri, diputat a les Corts per la Coalició Compromís, ha sigut la persona encarregada de fer eixe llarg viatge, que ha començat a les 8.20 h  del matí des de Vinaròs i està previst que finalitze a Oriola a les 22.59 h. Vora 15 hores necessitarà el candidat de Compromís en recórrer amb transport públic els 300 kilòmetres que separen la capital del Baix Maestrat  de la capital del Baix Segura.

El candidat de la Coalició Compromís ha volgut destacar que “volem reivindicar un transport públic de qualitat i gratuït per a persones aturades o amb pocs ingressos, amb bonificacions per a joves. Des de Compromís apostem per un transport públic eficient, interconnectat, amb major freqüència de pas i amb la seguretat com a prioritat”.

La problemàtica a la província de Castelló

El cap de llista de Compromís a les Corts per Castelló, Vicent Marzà, ha acompanyat Ferri en el primer tram del trajecte entre Vinaròs i Castelló, on en Alcalà de Xivert se’ls ha unit Marta Sorlí, candidata a la llista autonòmica de les Corts per Castelló. Aquest primer tram han hagut de fer-lo en autobús perquè  no existeixen línies de trens de rodalies que connecten el nord de Castelló.

Al respecte, Marzà ha assenyalat que “la millora del transport a les comarques de Castelló ha de ser molt potent perquè des del nord cap a Castelló els transports que existeixen són absolutament deficitaris, les freqüències són pràcticament inexistents i a més els preus són elevadíssims. Connectar bé les nostres comarques ens permetrà tindre un país més cohesionat i més just i més igualitari”.

Les comunicacions a l’àrea metropolitana de la Plana

A l’estació de Castelló els hi esperaven els candidats a la llista municipal de l’Ajuntament de Castelló Enric Nomdedéu, Enric Porcar i Aida Artola. El número 3 de Compromís per Castelló, Enric Porcar, ha volgut remarcar que “és evident que Castelló té un transport públic molt deficient que la ciutadania no pot fer servir per a moure’s entre els diferents pobles de l’àrea metropolitana de la Plana. Nosaltres apostem per millorar les connexions de Castelló com a epicentre de la comarca posant en marxa la línia 2 del TRAM, perquè puga comunicar amb pobles veïns com Almassora, Vila-real, Borriana, Alqueries, Onda o Benicàssim”

Porcar ha volgut recordar que “a Compromís defensem des de sempre que el TRAM havia de ser un transport metropolità que devia millorar la mobilitat entre les poblacions més properes a Castelló. A més, sempre hem defensat que era un desgavell fer una inversió de tants milions d’euros en un transport que, a més de ser un simple autobús urbà té un funcionament extraordinàriament deficient: durada excessivament llarga del trajecte entre l’UJI i el Grau, retards continuats, impossibilitat de recarregar la targeta de bons al mateix TRAM o les repetides avaries que ha sofert des del primer dia.

*Peu de foto: Fran Ferri, Marta Sorlí, Vicent Marzà, Aida Artola i Enric Porcar a l’estació de trens i autobusos de Castelló. 

Arxivat en: Mobilitat i transport públic

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *