El candidat a l’alcaldia de Castelló, Enric Nomdedéu, s’ha reunit aquest matí amb l’Associació de Joves Empresaris de Castelló (AJE) per a donar-los a conéixer les propostes del programa de Compromís per Castelló en matèria d’emprenedurisme i comerç. En aquest sentit, Nomdedéu ha assenyalat que “des de l’Ajuntament premiarem a les empreses que tinguen polítiques de Responsabilitat Social Corporativa (RSC)”.

Enric Nomdedéu, candidat a l’alcaldia de Castelló per Compromís per Castelló s’ha reunit aquest matí amb l’Associació de Joves Empresaris de Castelló (AJE) per a donar-los a conéixer les propostes del partit de cara a les pròximes eleccions municipals. Al respecte, Nomdedéu ha ressaltat que “la nostra intenció és oferir la màxima transparència a l’hora de fer contractacions de serveis per a l’Ajuntament amb empreses externes. Així, totes les empreses, i també la resta de la ciutadania, tindran la màxima informació sobre la traçabilitat del projecte: des de les condicions i plecs de la convocatòria, els barems, la puntuació de cadascuna de les empreses i fins i tot, una vegada adjudicats els treballs, el compliment dels terminis establits per l’Ajuntament”.

            Nomdedéu també ha volgut destacar que “quan nosaltres governem valorarem molt positivament a aquelles empreses que tinguen polítiques de Responsabilitat Social Corporativa (RSC) a l’hora de puntuar a les diferents empreses que es presenten a concurs. Nosaltres som molt més de premiar que de castigar i així donarem més punts a l’hora d’adjudicar un concurs a qui complisca amb aquest requisit”.

            El cap de llista de Compromís per Castelló també ha volgut fer saber a l’Associació de Joves Empresaris que “ja fa dos anys li vam presentar a l’alcalde Bataller un total de 108 propostes per a millorar el procediment de creació d’empreses, a hores d’ara eixe document encara està a la meua taula sense que el govern haja començat a fer cap ni una de les nostres propostes”.

            Per a Compromís per Castelló la situació del comerç local és molt millorable amb propostes tan senzilles com “crear sinergies entre els diferents comerços del centre de Castelló on tots compartirien la mateixa bossa, amb un logo comú i acompanyat del mateix comerç individual; crear guarderies perquè els pares puguen deixar als xiquets atesos mentre ells fan les seues compres; o construir lavabos públics”, ha afirmat Nomdedéu.

            Un altre dels temes tractats a la reunió d’aquest matí ha sigut el de millorar el transport públic de manera que facilite l’arribada de gent des de poblacions veïnes al centre de Castelló i als seus comerços. En aquest sentit, l’alcaldable ha assegurat que “el primer grup que va parlar d’un transport de línia reservada va ser Compromís, però per a fer el que han fet no calia fer un TRAM, ni tantes obres inacabables, recordem que al carrer Colom les han patit durant cinc anys; per al model de TRAM que tenim ara amb pintar dues ratlles en el sòl per fer un carril reservat haguera sigut suficient.”

 Pel que respecta al TRAM, Nomdedéu ha volgut afegir que “el que té i haguera tingut sentit és que el TRAM s’haguera fet des d’un punt de vista supramunicipal, amb el qual la gent de Vila-real, Almassora, Borriana i resta de pobles veïns pogueren agafar el TRAM i plantar-se al centre de Castelló en sols uns minuts. I eixa és la nostra aposta de futur, que a més seria molt més barata que el que ja tenim perquè no caldria fer trams soterranis i perquè ja ens hem posat en contacte amb el nostre eurodiputat Jordi Sebastià, el qual s’ha compromés a defensar que ens arribe la dotació econòmica que es necessita per a posar el projecte en marxa”.

Per últim, el regidor de Compromís per Castelló a l’Ajuntament també ha anunciat que “volem donar suport, a través de l’Agència de Desenvolupament Local, a les noves empreses i a aquelles que generen o conserven l’ocupació de qualitat, acompanyant-les i assessorant-les fins a la seua autonomia i, en els casos que siga necessari, també concedint microcrèdits en favor de l’emprenedurisme i l’autoocupació”.