El regidor Enric Porcar (Compromís) recorda que dilluns que ve comença l’admissió en els tres col·legis del programa experimental.

La Regidoria d’Educació ha enviat cartes a més de 1.500 famílies amb fills o filles nascuts en 2013 que poden beneficiar-se del programa pilot d’escolarització gratuïta en el nivell educatiu de 2 a 3 anys. El regidor Enric Porcar ha explicat que “Castelló s’incorpora al programa experimental que, aquest curs 2015-16, comptarà amb tres aules per a menuts de dos anys en els col·legis Antonio Armelles, Mestre Canós i Bisbe Climent amb capacitat per a 18 alumnes cadascuna”.

“L’Ajuntament de Castelló ha pres aquesta iniciativa de manera voluntària amb l’objectiu de proporcionar tota la informació que puga resultar útil a les famílies interessades a participar en aquest projecte experimental que començarà les classes el 5 d’octubre”, ha afirmat l’edil.

La carta detalla el calendari del procés d’admissió així com la documentació a aportar i, igual que ja ocorre en Infantil i Primària, a l’hora d’adjudicar la plaça es tindrà en compte el centre triat en primera opció. El termini de presentació de sol·licituds s’obri aquest dilluns, dia 21, i es perllongarà fins al dillunss 28 de setembre. L’imprès a emplenar, a més dels pasos a seguir, estarà disponible a partir del mateix dia 21 i el podreu trobar al següent enllaç Imprés matriculació

Les llistes provisionals d’admesos i no admesos es publicaran en el tauler d’anuncis del centre el dia 01 d’octubre i aqueix mateix dia i el dia 02 es podran presentar les reclamacions. Una vegada resoltes, el dia 05 d’cotubre es publicaran les llistes definitives en el tauler d’anuncis del col·legi. I l’inici de curs tindrà lloc el 13 d’octubre.

Quant a la documentació, s’haurà d’aportar l’habitual en aquests processos d’admissió com el llibre de família i fotocòpia, si hi ha germans en el centre, l’acreditació del domicili de residència, el carnet de família nombrosa, etc. “Hem enviat aquesta carta per a acostar d’una manera directa a les famílies el màxim d’informació possible i que, excepte algun ajust d’última hora, els permetrà tenir detallat tot el procés d’admissió”, ha afegit Porcar.

El regidor d’Educació ha recordat que Castelló s’incorpora a aquest programa amb 44 places repartides en els tres col·legis. Cadascuna d’aquestes aules comptarà amb un professor i amb un educador per a atendre a un màxim de 18 xiquets i xiquetes.

Enric Porcar celebra l’iniciativa de la Conselleria de Marzà i recorda que és una lliuta històrica de Compromís que ja va replegar signatures, al 2013, per a fer una ILP per a la plena escolarització per als xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys.

Al segúent enllaç podeu consultar tota la informació sobre l’esmentada campanya: “Compromís per l’educació infantil de 0 a 3 anys”