Castelló realitzarà inversions sostenibles que beneficiaran a tots els districtes de la ciutat

Nomdedéu (Compromís)  informa que l’anterior govern del Partit Popular va subvencionar a diverses associacions dues vegades pel mateix concepte

El ple ordinari de l’Ajuntament de Castelló, que s’ha pogut seguir en directe a través del portal web http://www.castello.es/, ha aprovat avui per unanimitat la modificació de crèdit de 3,4 milions d’euros per a desenvolupar un total de 16 projectes que beneficiaran a tots els districtes de la ciutat de Castelló.

Aquests 16 projectes es divideixen en quatre grans àrees: obres hidràuliques, equipaments, turisme i reformes en col·legis. Així, el tinent d’Alcaldia de Gestió Municipal ha destacat durant la sessió plenària que “només dos mesos després que aquest govern prenguera possessió, hem presentat un total de 16 projectes que s’emmarquen en inversions financerament sostenibles que afavoriran a la major part de la ciutat i que milloraran les infraestructures dels nostres col·legis i minimitzaran les inundacions que constantment pateix Castelló”.

El major percentatge d’aquestes inversions financerament sostenibles, aproximadament el 78%, serà dedicat a la millora d’infraestructures hidràuliques. I és que per a l’equip de govern, sensible a les necessitats de la ciutadania, és una prioritat escometre les obres necessàries per a minimitzar les conseqüències de les inundacions produïdes per les fortes pluges. Així, l’Ajuntament de Castelló invertirà en la renovació d’una de les estacions de bombament del Grau i en l’ampliació de l’alleujament de dos de les majors sèquies de la Marjaleria: L’Obra i La Plana. En total, les obres en infraestructures hidràuliques comptaran amb una inversió de 2,7 milions d’euros.

Quant a les obres de caràcter turístic, s’ha aprovat la inversió de 215.000 € i quasi la meitat d’aquesta quantia es destinarà a instal·lar banys en les platges de Castelló. La resta de la partida serà destinat a la construcció d’un aparcament d’autocaravanes.

A més, també es realitzarà una inversió de 175.000 euros que seran destinats a reformar i adequar les instal·lacions d’un total de 8 col·legis: Herrero, Gaetà Huguet, Sant Agustí, Guitarrista Tàrrega, Antonio Armelles, Fadrell, Manel García Grau i Juan Sebastián Elcano.

Finalment, en matèria d’equipaments comunitaris s’invertiran un total de 383.000 €, amb, entre altres actuacions, la renovació de la xarxa d’àrea local (administració electrònica).

Duplicitat de pagaments

Quant al despatx extraordinari, el Partit Popular ha presentat una moció per a sol·licitar la derogació de la convocatòria de subvencions de participació ciutadana, la qual s’ha desestimat en la sessió plenària amb els vots en contra de Compromís, PSPV-PSOE i Castelló en Moviment. En la moció, el Partit Popular demanava que “s’impulsaren els oportuns conductes de diàleg amb les entitats veïnals de la ciutat, a fi d’aprovar de forma urgent una nova convocatòria de subvencions de participació adequada a les necessitats ciutadanes”.

Sobre aquest tema, cal recordar que l’única modificació realitzada pel que fa a l’any anterior en les bases de la convocatòria de subvencions de participació ciutadana, ha sigut la de no incloure el pagament de taules i cadires contractades per als festejos de les associacions veïnals. El vicealcalde i portaveu, Enric Nomdedéu, ha explicat que el Govern Municipal no derogarà la convocatòria de subvencions perquè “les taules i les cadires ja es pagaven per part de la Junta de Festes”. De fet, Nomdedéu ha informat que diverses associacions van cobrar el passat any una subvenció de Participació Ciutadana d’una mica més de 8.700€ per al lloguer de taules i cadires de les festes veïnals, “associacions que també havien cobrat a través de la Junta de Festes pel mateix concepte”.

A més, Nomdedéu li va enlletgir al Partit Popular que reclamara la derogació de les bases de la convocatòria al·legant que no es van comunicar a les associacions veïnals quan “el PP mai ha informat de les mateixes”. Tant és així que les primeres bases que es van fer pel que fa a Participació Ciutadana en l’Ajuntament de Castelló “les vaig redactar jo mateix després que em caiguera la cara de vergonya en veure que el PP repartia les subvencions amb criteris de docilitat i simpatia”, va afegir Nomdedéu.

Arxivat en: Declaracions Institucionals i Mocions 2015/2019, Democràcia, participació i igualtat, Ensenyament i sanitat, Temes municipals, Urbanisme i Medi Ambient

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *