El Govern Local ha aprovat una modificació de crèdit per valor de 2.087.000, dels quals un total de 685.000 € seran dedicats a la nomenada #XarxaLlibres fent efectiu el primer pagament per a garantir la gratuïtat de llibres per a tots els alumnes d’educació obligatòria a CsPlana.

Sumada a les aportacions que faran per la seua part la Generalitat i la Diputació beneficiarà a uns 20.500 estudiants entre 6 i 16 anys matriculats en educació pública obligatòria (Primària i ESO) a la ciutat.

L’ambiciós pla, anunciat per Vicent Marzà el passat mes de setembre, suposarà una inversió en la ciutat de Castelló d’un total de 4.100.000 €. El terç que li correspon a l’Ajuntament, 1.370.000 €, s’abonarà en dos pagaments: el 50% ara, amb aquesta modificació de crèdit, i la resta en maig o juny de 2016. Aquesta última quantitat s’incorporarà als pressupostos municipals de 2016.

Aquesta acció suposarà que totes aquelles famílies que tinguen fills escolaritzats en l’educació obligatòria (Primària i ESO), podran rebre en les pròximes setmanes els primers 100 € per cada fill presentant la factura de compra dels llibres corresponents a aquest curs.

El segon pagament es realitzarà a final de curs, a juny de 2016, quan les famílies hauran de tornar els llibres en bon estat perquè passen a formar part del banc de llibres de cada centre educatiu. Així, rebran l’import restant de la factura fins a un màxim de 100 euros.

[Imatge: adolescents.cat]