El regidor de Normalització Lingüística, Ignasi Garcia, s’ha reunit recentment amb els responsables de Castelló per la Llengua, amb els quals ha determinat i perfilat les accions concretes a través de les quals la Regidoria desenvoluparà el seu compromís de govern d’assumir els continguts de la Carta Lingüística promoguda per la plataforma.

Així, entre les accions que l’edil durà a terme en els pròxims mesos es troba “la inclusió de clàusules lingüístiques en subvencions, contractacions o plans de comunicació que faciliten i promoguen la normalització de la nostra llengua”, ha manifestat Garcia.

El regidor de Normalització ha explicat també que “des de la nostra àrea tenim un gran treball per davant en matèria de normalització del valencià, pretenem crear una pàgina web amb el nomenclàtor dels carrers de la nostra ciutat traduïts a la nostra llengua”.

A més, “ja hem promogut la iniciativa de les parelles lingüístiques entre els regidors de l’Ajuntament, que està funcionant bastant bé i ja hem pogut veure en algun ple els avanços d’algun dels aprenents. I seguirem en aquesta línia d’ús i promoció del valencià, duent a terme, entre altres, una campanya entre comerços i professionals que entenen i usen el valencià en el desenvolupament diari de la seua activitat laboral”.

Finalment, Garcia ha volgut destacar també l’aposta de la Regidoria de Normalització Lingüística per “acostar el valencià també als més menuts de la casa a través de xicotets còmics que funcionaran com a vocabularis específics d’èpoques de l’any o festes locals i que es repartiran entre els escolars de tota la ciutat o com el kit de benvinguda en la nostra llengua que s’entregarà als nounats a Castelló”.