El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló ha explicat que aquest centre cultural i de lectura rebrà en nom de l’escriptor i metge, natural del Grau i recentment desaparegut.

El portaveu de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Enric Nomdedéu, ha anunciat avui que, a proposta del seu Grup “la biblioteca del Grau portarà el nom de Joan Baptista Campos Cruañes. El traspàs de de Campos, escriptor, poeta, metge i vinculat al món de la festa, representa una pèrdua per a tota la ciutat i especialment del Grau, d’on era natural; per això entenem que és important que done nom a una instal·lació cultural i de lectura com és la biblioteca, i que d’aquesta manera es faça un reconeixement públic a la seua memòria”.
Enric Nomdedéu ha comentat que “Campos va dirigir des de 1996 fins al 2007 la revista de cultura i festa Plaça Major que edita la Federació de Colles de Castelló. Començà a escriure poesia durant la seua època d’estudiant universitari, a València, col·laborant en la revista Cicatriu on publicà els seus primers versos. Com a poeta es dona a conèixer amb l’obra Encenalls de la memòria i que va obtindre el Premi Miquel Peris i Segarra. Després va publicar els poemaris Illes, La sang, Istambul, Quadern de l’Índia, Pavelló d’Orient, Ciutat remor, Aquesta estranya quietud i Jardí Clos. També ha fet incursions en la narrativa Contes d’estiu i El món en dotze postals”.
Segons el regidor de Compromís per Castelló “la nostra ciutat, i sobretot el Grau, deu molt a la figura de Campos, tot un impulsor i conreador de la cultura popular, de la literatura i del valencià. Per això entenem que és molt adient que siga precisament una biblioteca qui duga el seu nom”.
Finalment, Enric Nomdedéu ha afegit que “aquesta proposta serà formalitzada el dimarts en la comissió de Cultura de l’Ajuntament de Castelló”.