El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló ha explicat que els tres grups de l’oposició han decidit convertir les mocions que havien presentat en precs a l’alcaldia, davant de la maniobra del PP d’esmenar-les a la totalitat per evitar que es votaren els textos originals.

El portaveu de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Enric Nomdedéu, ha explicat avui que “després de la maniobra del PP, que va decidir esmenar a la totalitat fins a set mocions presentades pels tres grups de l’oposició, vam decidir retirar-les i reconvertir-les en precs a alcaldia”.
Enric Nomdedéu ha comentat que “aquestes esmenes a la totalitat, de facto, transformaven les propostes dels grups de l’oposició en altres de totalment diferents, en alguns casos que parlaven de fet sobre temes diferents; en altres casos, com en la nostra proposta de creació del Consell Municipal d’Igualtat, l’esmena només pretenia atribuir la idea originària al PP, quan no era així. Tota una demostració de poc tarannà democràtic, ja que una cosa és esmenar per completar o per matisar alguna proposta, i altra molt diferent fer-ho sistemàticament per evitar que les propostes de l’oposició es puguen arribar ni tan sols a debatre en plenari”.
El regidor de Compromís ha valorat “molt negativament aquesta maniobra del PP, la intenció de la qual era tan sols silenciar les propostes de l’oposició. Si el PP no comparteix el que plantegem, que ho vote en contra; però esmenar per tal d’evitar que es vote les propostes de l’oposició i que, en canvi, es voten només els textos de les esmenes a la totalitat pensem que és jugar brut, fent un ús pervers del reglament”.
Finalment, Enric Nomdedéu ha afegit que “davant d’aquesta situació, els tres grups de l’oposició vam decidir escenificar el nostre rebuig a la maniobra del PP, i retirar les nostres mocions, de manera que les esmenes presentades pel PP també decaïen. Alhora, vam decidir presentar les qüestions tractades en les mocions en forma de prec a l’alcaldia, de manera que igual han estat exposades en plenari. D’aquesta manera, es visibilitza la manera de fer del PP, que esperem que siga puntual d’aquest plenari, pel bé del joc democràtic”.