La regidora de Compromís per Castelló, Ali Brancal, ha demanat al Miguel Ángel Mulet que retire del plenari l’aprovació de l’ordenança i que seguisca tots els passos adients en l’elaboració d’ordenances.

Ali Brancal, regidora de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, ha explicat avui que “el PP actua, una vegada més, amb opacitat en el tema de les antenes de telefonia mòbil. Ara, el senyor Mulet presenta a aprovació l’ordenança de telefonia saltant-se els passos habituals en l’elaboració d’ordenances”.
Ali Brancal ha comentat que “fa temps que Compromís va demanar regulació de la normativa, perquè la ja existent no creava més que problemes. I el senyor Mulet va acceptar la nostra proposta de tractar en una reunió política com solucionar un tema d’important crispació ciutadana. De fet, es va aprovar en plenari una moció de Compromís i una declaració que instaven a millorar tot el procés i que demanaven major participació del veïnat afectat en les decisions d’instal·lació d’antenes; i davant d’açò, el PP, a proposta de Compromís, va acceptar elaborar un Pla d’implantació propi per tal que el mapa d’instal·lació fóra conegut per la població i es poguera planificar la ciutat.
La regidora de Compromís ha afegit que “passa el temps i encara no s’ha fet res d’açò. Vam demanar una reunió política que el senyor Mulet va acceptar però mai va convocar. A octubre de 2012 li vam entregar una sèrie d’aspectes que volíem que es tractaren en eixa reunió que mai no s’ha celebrat”.
Segons Ali Brancal “es va començar a elaborar la nova ordenança de telefonia mòbil que havíem demanat. Les associacions i els partits van poder fer les seues al·legacions i esmenes que es van entregar en una reunió el 28 de gener al Grup d’Ordenances per tal que es passaren als tècnics. Sorprenentment, i sense cap valoració, ni tècnica ni política de les al·legacions, en aquest proper plenari es procedirà a la votació de l’ordenança”.
Finalment, la portaveu adjunta de Compromís per Castelló ha demanat a l’equip de govern “que retiren l’aprovació de l’ordenança de l’ordre del dia del plenari, i que se seguisca el procés d’elaboració habitual, amb un procés de resolució d’al·legacions del que no sabem res, ni els grups polítics ni les associacions i entitats que van proposar al·legacions”.