Enric Nomdedéu: “Les prospeccions petrolíferes en les Columbretes són una pèssima notícia per al medi ambient i per al nostre patrimoni”.

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló ha lamentat que lel permís concedit pel Govern Espanyol, a mans del PSOE, al 2010, haja propiciat aquestes prospeccions.

El portaveu de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Enric Nomdedéu, ha lamentat que, finalment, i després de la sentència del Tribunal Suprem “es puguen efectuar prospeccions petrolíferes en l’entorn de les Illes Columbretes, amb el risc mediambiental que açò suposa”.
El regidor ha recordat que “després del permís concedit per part del Govern Espanyol, a mans del PSOE, al 2010, per tal d’efectuar aquestes prospeccions, des de Compromís hem portat el tema a totes les administracions, per tal de rebutjar el que considerem un atemptat a una de les zones de major valor natural del nostre País. Malgrat tot, finalment aquestes prospeccions aniran avant”.
Enric Nomdedéu també ha apuntat que “en conéixer-se la notícia d’aquest permís, el Consell va interposar un recurs a les prospeccions, és cert; però també és cert que la comissió creada per l’aleshores President Camps quasi no es va reunir i cap acció més es va dur a terme per oposar-se a les prospeccions. Sembla que, una vegada més, PP i PSOE van fer servir aquest tema tan important per tal d’escenificar una confrontació que, a la fi, ha acabat amb un únic perjudicat: el nostre entorn natural”.
Finalment, el portaveu de Compromís per Castelló ha afegit que “lamentablement, s’han posat per davant els interessos econòmics sense tindre en compte els interessos generals i mediambientals. Aquesta manera de fer política, insostenible i que consumeix els nostres recursos naturals, no té cap futur, i des de Compromís sempre oferirem alternatives raonables i viables”.

Arxivat en: Medi Ambient i sostenibilitat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *