Enric Nomdedéu ha demanat a l’equip de govern un informe a urbanisme per tal de saber quan comencen a vèncer els terminis de l’aprofitament urbanístic de les rondes de circumval·lació, i com pensa fer-hi front econòmicament l’Ajuntament a unes expropiacions que poden pujar a 15 milions d’euros.

El portaveu de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Enric Nomdedéu, ha recordat que “les rondes de circumval·lació de Castelló es van fer en terrenys públics i en terrenys privats. Pel que fa als terrenys privats, es van aconseguir per dues vies, que és el que diu la legislació: una via, l’expropiació pura i dura, tot pagant als propietaris; i l’altra via, la de l’aprofitament urbanístic. Açò el que vol dir és que no van percebre cap quantitat, simplement tenen uns drets adquirits en determinades zones de la ciutat en base a diferents PAIS. És a dir, vosté em dóna els seus terrenys, i quan es pose en marxa el PAI per vosté podrà construir tres pisos, o tindrà dret a un percentatge determinat dels beneficies econòmics”.
El regidor de Compromís ha apuntat que “la legislació estableix que passats quatre anys sense que es desenvolupen urbanísticament eixes zones, els propietaris poden reclamar ser expropiats per l’Ajuntament. La situació és la que és, i res no es desenvolupa, raó per la qual alguna gent es planteja que no vol esperar més, i prefereix ser expropiat a justipreu, tot i que siga poc”.
Enric Nomdedéu ha explicat que “el problema és que en algunes de les zones ja han passat els quatre anys o estan a punt de passar. Per tant, pot començar una tirallonga de peticions d’expropiació que l’ajuntament haurà d’executar sí o sí. Estem parlant de quantitats plurimilionàries, les previsions més conservadores parles de més de 15 milions d’euros, que comprometrien de forma clara els pressupostos dels propers anys”.
Per tot açò, el portaveu de Compromís ha demanat “un informe a urbanisme per tal que ens diga quan comencen a vèncer els terminis, i quines són les previsions que fa l’equip de govern de possibles peticions d’expropiació. I com pensa fer-hi front econòmicament l’Ajuntament. L’equip de govern ha de preveure situacions com aquesta, i tindre vies per fer-les front”.