La regidora de Compromís per Castelló, Ali Brancal, ha explicat que la major part dels parcs de la ciutat es reguen en aigua de consum humà, ja que les canalitzacions d’aigua depurada només apleguen fins el Parc del Litoral.

Ali Brancal, regidora de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, ha explicat avui que “l’equip de govern del PP parla d’1,6 milions de metres quadrats de zones ajardinades amb què compta la ciutat. Però no ens contesta amb exactitud sobre quants d’aquests jardins són regats amb aigua reciclada. Doncs bé, a Compromís sabem que la major part dels 14 parcs de la nostra ciutat es reguen amb aigua de consum humà que resulta molt més cara, quan seria perfectament possible utilitzar altres solucions”.
La regidora de Compromís ha explicat que “tot i que hi ha diferents competències en el tema de la propietat de l’aigua, preguntarem concretament sobre l’estat dels pous que han quedat en zona urbana i de la possibilitat de que siguen utilitzats per a reg. Entenem que l’Ajuntament de Castelló ha de prendre grans decisions pel que fa a l’aigua de la ciutat i els seus usos”.
Per a Ali Brancal, també “caldrà prendre decisions sobre les canalitzacions d’aigua depurada, que no apleguen més que al Parc del Litoral, ja que que la canalització des de la depuradora a la ciutat no està finalitzada i acaba en la circumval·lació. Preguntarem quan pensen acabar les canalitzacions i els dipòsits d’aigua depurada que servirien per a regar parcs”.
Finalment, la representant de Compromís ha conclòs afirmant que “no podem continuar malbaratant l’aigua, per això cal mesures decidides i eficients per fer servir aquest bé d’una manera racional”.