Enric Nomdedéu Biosca, com a portaveu del Grup Municipal BLOC-Compromís, d’acord amb l’article 83 del Reglament Orgànic del Ple i de les seues Comissions de l’Ajuntament de Castelló, proposa l’adopció de la següent

MOCIÓ

La Llei 16/2012 de 27 de desembre per la qual s’adopten diverses mesures tributàries dirigides a la consolidació de finances públiques i a l’impuls de l’activitat econòmica, publicada al BOE en data 28 de desembre i amb vigència des de l’1 de gener de 2013 introdueix a l’article 74 un nou punt, el 2.4 dintre del Real Decret Legislatiu 2/2004 de 5 de març, pel qual s’aprova el text refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals. Aquest punt 2.4, en l’apartat que fa referència a les bonificacions potestatives de l’Impost sobre bens immobles que els ajuntaments poden aplicar diu el següent:
Els ajuntaments mitjançant ordenança podran regular una bonificació de fins al 95 per cent de la quota íntegra de l’impost a favor d’immobles en els quals es desenvolupen activitats econòmiques que siguen declarades d’especial interès o utilitat municipal per concórrer circumstàncies socials, culturals, històric artístiques o de foment del treball que justifiquen aquesta declaració. Correspondrà dita declaració al Plenari de la Corporació i s’adoptarà, prèvia sol·licitud del subjecte passiu, per vot favorable de la majoria simple dels seus membres.
Des de Compromís entenem que hi ha un gran interès en promoure i ajudar aquelles entitats de caire social que realitzen la seua tasca a la ciutat i que d’aquesta es puga beneficiar la ciutadania en general i en especial la que no disposa de recursos propis. De la mateixa manera, empreses i entitats amb caire social que avui s’implanten en la nostra localitat, podrien beneficiar-se d’una bonificació de fins al 95% de la quota de l’IBI si així ho considera la corporació municipal en acord plenari.

En atenció a aquestes consideracions, i a proposta del Grup Municipal del BLOC-Compromís, el Ple de l’Ajuntament de Castelló acorda:

1) Mostrar la seua voluntat política d’incorporar en la propera modificació de la ordenança fiscal de l’IBI el contingut de l’article 74 punt 2.4 del text refós de la llei d’hisendes locals.

2) A tal efecte, i sense prejudici de les propostes tècniques elaborades per la viceintervenció, i referides al contingut de l’article esmentat, s’obri un termini que finalitzarà el dia 25 de juliol per tal que els Grups Municipals puguen també aportar les seues propostes. S’assumeix el compromís de tindre elaborada la proposta tècnica que donarà pas a una reunió al llarg del mes de juliol com a pas previ a l’aprovació de la modificació de l’ordenança en el moment que procedisca.

3) Encomanar al director de l’Àrea de Gestió Econòmica que elabore un informe sobre l’afecció d’aquesta modificació al Pla d’Ajustament Econòmic, el qual haurà d’estar disponible per a la reunió prevista en el punt anterior.

Enric Nomdedéu Biosca
Portaveu del BLOC-Compromís a l’Ajuntament de Castelló

Castelló de la Plana, 26 de juny de 2013.

aprovada