La regidora de Compromís per Castelló, Ali Brancal, ha explicat que la moció del seu Grup proposa que cada departament municipal elabore un estudi per veure de quina manera es pot reduir el consum de paper, i que en base a aquests informes l’Ajuntament destine menys recursos econòmics a la compra de paper”.

Ali Brancal, la portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament per Castelló, ha anunciat avui que “hem presentat una moció per al proper plenari en la qual plantegem realitzar un estudi per part de cada departament municipal per veure quines documentacions i comunicacions en paper poden eliminar-se o reduir-ne el seu volum”.
La regidora de Compromís ha comentat que “la nostra intenció amb aquesta moció és reduir progressivament l’emissió de publicacions internes i externes en suport paper. A la vista del resultat dels estudis, l’Ajuntament haurà de disminuir progressivament les dotacions pressupostàries per atendre les despeses de tot el material d’edició, impressió i tramesa de la documentació administrativa en paper generada per cada àrea”.
Ali Brancal ha explicat que “siga com siga, aquest estalvi no ha de representar cap disminució en els drets dels administrats a rebre una informació adequada”.
La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament també ha comentat que “en l’actual situació de crisi econòmica cal estalviar en recursos; i a més a més, i de cara a fomentar una economia sostenible i respectuosa amb el medi ambient, cal evitar el malbaratament de paper, més encara tenint en compte que disposem d’eines telemàtiques i informàtiques adients per reduir en gran part la generació excessiva de documents i per agilitzar i assegurar les trameses i les recepcions d’informació”.
Finalment, Ali Brancal ha afegit que “la ciutadania reclama de l’administració eficàcia i eficiència al menor cost possible, és a dir, sense que s’haja d’incrementar la pressió fiscal, i aquesta moció apunta en aquesta línia”.

Podeu consultar el text de la moció punxant ací.