Ali Brancal ha explicat que Conselleria ha eliminat les subvencions a les escolles taller, que ofereixen formació a persones entre 16 i 25 anys, i vol saber en quina situació queda la de Castelló i si ha patit impagaments com tantes d’altres.

La portaveu adjunta de Compromís per Castelló en el Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha explicat avui que “hem preguntat en les comissions informatives d’avui per les escoles taller. Per decisió de la Conselleria, s’eliminen les subvencions per a Escoles Taller, que s’ofereixen per a persones entre 16 i 25 anys. Així doncs, només queden les subvencions per a Tallers d’ocupació, i queda desatesa la franja d’edat dels joves”.
Ali Brancal ha comentat que “l’escola taller municipal fa més d’una dècada que ofereix un servei de formació capdal per al foment de l’ocupació a Castelló, i ara perilla greument. Per això hem preguntat a la comissió d’hisenda si s’ha cobrat tota la subvenció de la Conselleria a l’Escola Taller. En cas que no s’haja cobrat, hem demanat quan queda per cobrar  i per quins conceptes: beques alumnes, materials, nòmines….  Volem saber també si l’Ajuntament ha hagut d’avançar les quantitats adeutades”.
Davant de tota aquesta circumstància, la representant de Compromís ha explicat que “volem saber si l’escola taller municipal de Castelló desapareixerà, i cas que siga així, si es pensa fer alguna cosa per donar possibilitats de formació al col·lectiu que abans s’hi podia acollir, és a dir, les persones entre 16 i 25 anys”.
Finalment, Ali Brancal ha recordat que “moltes escoles taller han sofert impagaments i retards per part de la Conselleria. Això ha ofegat a entitats que els gestionaven, treballadors que no cobraven, alumnes que tampoc i proveidors que no proveïen. Davant d’aquest fet, volem saber si la de Castelló també ha patit aquests impagament i quina és la situació en la que queda ara”.