El representant de l’Ajuntament de Castelló, a proposta de Compromís, al Consell Escolar del Conservatori Professional de Música “Mestre Tàrrega” està preocupat pel futur immediat del Centre al no arribar els ingressos econòmics procedents de Conselleria d’Educació.

Raül Forcadell, membre del Consell Escolar del Conservatori Professional “Mestre Tàrrega” a proposta de Compromís i membre, alhora, de la Comissió Econòmica i de la Comissió Pedagògica del mateix, està francament preocupat per la situació econòmica del centre, ja que els ingressos procedents des de Conselleria no arriben. “A dia de hui no ha entrat ni un sol euro del pressupost d’enguany, i encara falten per ingressar els mesos de novembre i desembre de 2012”. La situació es veu agreujada pel fet que el centre comparteix dependències amb el Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí” i aquest centre ja està en fallida i no pot assumir, de fa quasi un any, les despeses ordinàries. Les quals ha de fer front el “Mestre Tàrrega”.
Raül Forcadell ha comentat que “Les despeses tals com el manteniment dels ascensors, dels extintors o, inclús, la reparació del mobiliari i el manteniment dels instruments l’ha de suportar, completament, el Conservatori Professional. La realitat és que, gràcies a la excel·lent gestió d’austeritat econòmica portada a terme pel “Mestre Tàrrega” ha estat possible aguantar fins ara els dos centres; ja que “de no ser per aquesta gestió, els dos centres hagueren fet fallida fa molts mesos”.
El representant del Consell Escolar també remarca que “ens estem cenyint a un pressupost totalment virtual i canviant: enguany no hem rebut cap ingrés des de Conselleria però les despeses se van multiplicant mes a mes, ja que el “Salvador Seguí” no té líquid per assumir la seua part d’eixes despeses”. Afegeix que “a dia de hui Conselleria encara no ens ha comunicat de quin pressupost compta el centre per a 2013; estem treballant sota el supòsit de que no variarà molt del de l’any passat, però no en tenim cap certesa i ja tenim la sensació que estem jugant amb foc”.
Actualment el centre encara compta amb efectiu al seu compte però “com no arriben ingressos prompte s’esgotarà per complet i cauran els dos centres”. Raül Forcadell apunta que el principal problema és que al Superior l’han inclòs en el ISEA, “que és un invent de Conselleria que ni ells saben de què es tracta ni quina finalitat té”.
El membre del Consell Escolar afegeix que, llevat dels problemes econòmics que pateix el centre, al darrer Consell Escolar es va aprovar elaborar un informe destinat a Conselleria per adequar els horaris del professorat existent de manera que, pel curs vinent, es puguen matricular més xiquets i xiquetes al grau elemental. La qual cosa remarca la dedicació a la docència que té el personal d’aquest centre, tan important pel nostre municipi i els municipis veïns.
Raül Forcadell també ha destacat el fet de que al darrer Ple Municipal s’haja aprovat una declaració institucional instant a la Conselleria d’Educació a habilitar una nova ubicació per al Conservatori Superior de Música, “reivindicació que compartim des de Compromís i des del propi Conservatori Professional”. Ha afegit que “no és just que la fallida d’un centre, per manca d’ingressos propis des de Conselleria, arrossegue a altre centre que està fent les coses bé. La reubicació del Superior fora del l’antic convent dominic alleugeriria molt notablement la situació del Professional, on s’imparteix el grau elemental, mitjà i professional”. Per acabar, el representant de l’Ajuntament no vol estar-se de “felicitar a tot el Consell Escolar de la seua tasca, ja que sense aquestes persones els alumnes del centre estarien patint una situació insostenible” i que “sortosament l’alumnat no han notat en excés la política d’austeritat portada a terme per la Comissió Econòmica”.