Enric Nomdedéu ha explicat que el seu Grup presenta una moció per a que l’Ajuntament signe un conveni amb la Diputació per tal que se senyalitze i es pose en valor l’antic recorregut de la Panderola pels municipis de Castelló, Almassora, Alqueries, Borriana, Vila-real i Onda.

El portaveu de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Enric Nomdedéu, ha explicat avui que “la Diputació Provincial va aprovar impulsar un conveni amb els municipis de Castelló, Almassora, Alqueries, Borriana, Vila-real i Onda per tal de posar en marxa un projecte comarcal que senyalitze el recorregut de la Panderola com una mena de recurs turístic, històric i didàctic, com ja s’ha fet entre Vila-real i les Alqueries. Aquest conveni requereix de l’acord dels municipis, per això ara presentem aquesta moció”.
Enric Nomdedéu ha comentat que “aquest conveni planteja, entre d’altres qüestions: impulsar un concurs escolar per tal de triar el logotip de senyalització del recorregut de la Panderola; estudiar la possibilitat que les escoles-taller, escoles populars o les aules de manualitats o activitats extraescolars dels IES participen en l’elaboració dels cartells o les senyalitzacions del recorregut; l’elaboració de materials divulgatius que incorporen les noves tecnologies de la informació i la comunicació en la promoció (turística, educativa i cultural), com ara fullets informatius o una pàgina web que incorpore la possibilitat d’incloure un codi QR en les senyalitzacions per tal que els futurs visitants puguen accedir a la informació històrica de cadascun dels trams de la Panderola”.
El regidor de Compromís per Castelló ha afegit que “durant els seus 75 anys de vida, la Panderola es va convertir en un mitjà de transport imprescindible a la comarca més enllà de la seua transcendència econòmica perquè permetia les interrelacions humanes i els desplaçaments de la gent afavorien la consciència comuna dels pobles. Amb la seua desaparició, es va imposar l’ús de l’automòbil particular de manera que, a principis del segle XXI ens trobem amb unes mancances de mobilitat insostenibles. És per això que, 125 anys després de la seua posada en marxa, posar en valor allò que va representar la Panderola com a referent de transport metropolità de la comarca té més sentit que mai”.