Enric Nomdedéu ha recordat que l’equip de govern preveu recaptar tres milions d’euros més que l’any passat, de manera que la pressió fiscal sobre el conjunt de la ciutadania es veurà augmentada.

El portaveu de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Enric Nomdedéu, ha explicat avui que “pendents encara d’analitzar amb cura les noves ordenances fiscals, ja que encara no se’ns han facilitat oficialment i només coneixem allò que informa la premsa, allò cert és que la pressió fiscal augmentarà, ja que l’equip de govern preveu recaptar tres milions més que l’any passat”.
El representant de Compromís ha comentat que “algunes qüestions destacades són, per exemple, el fet que s’incloguen les bonificacions per a edificis amb ús social o de foment de l’ocupació, que va ser una proposta de Compromís per Castelló. També destaquem l’augment de les quanties a pagar per a disposar de caixers automàtics, un tema que ja vam defensar en plenari, en contra de l’opinió del PP; ens alegra que hagen canviat d’opinió i que ara sí vulguen apujar-les”.
Enric Nomdedéu ha alertat “d’algunes suposades rebaixes que no ho seran, com ara el cas de l’IBI. Malgrat que l’equip de govern planteja rebaixes en el tipus impositiu per a immobles que estiguen valorats per baix de la mitjana de la ciutat, allò cert és que la pujada cadastral farà que tot el món acabe pagant més IBI que l’any anterior. És a dir, que la suposada rebaixa no ho és”. El portaveu de Compromís ha apuntat també que “pel que fa amb la taxa del fem, l’equip de govern diu que es congela; en realitat, el que passarà és que, com a conseqüència de l’acord de RECIPLASA, l’Ajuntament pagarà un 3% més que acabarà eixint d’un altre compte. Si no es trasllada el 3% a la taxa del fem és perquè ja estem quasi al límit del màxim que es pot cobrar en concepte de taxa”.
Finalment, el regidor nacionalista ha conclòs afirmant que “ens alegrem que el PP faça marxa enrere i deixe de cobrar pel transport adaptat. Certament, vendre açò com a rebaixa és discutible, perquè allò que es fa és tornar a la situació anterior, de la que en la nostra opinió no hauríem d’haver eixit mai”.