Vicent Marzà: “Cal un concert econòmic per tal d’aconseguir un finançament just per al País Valencià”.

El portaveu de Compromís per Castelló ha anunciat que aquest dijous, a partir de les 19 hores i al Centre Municipal de Cultura, tindrà lloc una xarrada del síndic a les Corts, Enric Morera, sobre el model de finançament que proposa Compromís.

El portaveu de Compromís per Castelló, Vicent Marzà, ha explicat que “la reivindicació d’una millora en el finançament i del deute històric del País Valencià està cada volta més present a la vida pública valenciana. La crisi ha evidenciat que el finançament autonòmic castiga de manera sistemàtica l’economia valenciana, que pateix un deute històric d’11.000 milions d’euros. Davant d’aquest fet inqüestionable, des de Compromís es proposa un model de concert econòmic responsable, que serà explicat pel nostre síndic a les Corts Valencianes, Enric Morera, aquest dijous a Castelló”.
Vicent Marzà ha comentat que “cal recordar que els ciutadans valencians produïm al voltant de 23.000 milions d’euros i el Govern central ens transfereix al voltant d’uns 10.000 milions d’euros per atendre la nostra sanitat, educació, indústria, serveis socials, dependència, etc., que tenen un cost real de 16.000 milions d’euros. És a dir, que patim una injustícia fiscal inassumible que llasta la nostra economia i el nostre benestar”.
El portaveu de Compromís ha afegit que “a hores d’ara som l’única autonomia que tot i estar per baix de la mitjana amb PIB per càpita, som finançats per baix de la mitjana estatal, és a dir que els valencians estem aportant a Espanya per damunt de les nostres possibilitats ja que ens ofeguen com si fórem rics sent pobres. Açò representa una mostra més del centralisme que el valencianisme portem denunciant des de sempre. Cal, doncs, un canvi del model de finançament que permeta un finançament just del País Valencià. I, per a Compromís, aquest model passa pel concert econòmic.”.

Arxivat en: Actes públics i mobilitzacions, Democràcia, participació i igualtat, Hisenda, pressupostos i inversions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *