Ali Brancal: “El PP es nega a tirar avant un veritable Banc de Terres per a Castelló”.

La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló ha lamentat que el PP haja rebutjat la creació d’un autèntic Banc de Terres a la ciutat.

La portaveu adjunta de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Ali Brancal, ha lamentat avui que “el PP haja rebutjat tirar endavant un veritable projecte de Banc de Terres a Castelló, i haja votat en contra de la nostra moció en el plenari d’ahir”.
Ali Brancal ha explicat que “la proposta del Banc de Terres, que fa temps que planteja Compromís com un projecte integral d’actuació econòmica i mediambiental, i va molt més enllà que el simple registre de terrenys que ha creat l’equip de govern”.
La portaveu adjunta de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Ali Brancal, ha recordat avui que “des de Compromís fa temps que vam proposar una via per possibilitar la continuació de l’activitat agrària al terme de Castelló, en la línia de la creació d’un Banc de Terres. La funció primordial d’aquest Banc de Terres havia de ser projectar l’activitat agrària cap al futur, lluny del perill de desaparèixer completament de la nostra ciutat”.
La representant de Compromís ha comentat que “de fet, al plenari de maig de 2012, Compromís va presentar una moció que plantejava la creació d’aquest Banc de Terres; finalment, i davant l’afirmació per part de l’equip de govern que el projecte del Banc de Terres estava molt avançat, vam decidir retirar-la. Passat un any i mig, i després d’haver constatat que el projecte del Banc de Terres que ha engegat l’equip de govern està molt lluny de ser el projecte integral de recuperació dels nostres camps i de revitalització de l’activitat econòmica agrària, entenem que cal replantejar-se’l i ser més ambiciosos en una qüestió de tanta rellevància”.
Ali Brancal ha explicat que “a través del Banc de Terres, els llauradors que encara conreen els terrenys agraris haurien de poder agrupar les finques i, així, i amb la col·laboració de l’Ajuntament i de les associacions de llauradors, optimitzar-ne la gestió i rendabilitzar els conreus. A més a més, i per a aquells propietaris de terrenys que no puguen o no vulguen continuar el conreu, s’hauria d’habilitar la possibilitat de posar en venda o lloguer o de permutar les terres per tal que d’altres persones puguen fer-ho”.
La regidora valencianista ha afegit que “d’aquesta manera, l’Ajuntament s’hauria d’implicar, fent d’intermediari per tal que la gent que vulga dedicar-se a l’agricultura puga accedir a les ajudes existents i, en el cas de gent que comença de zero, fomentar-ne d’altres, com ara microcrèdits per a les primeres inversions. Tot plegat, l’objectiu bàsic del Banc de Terres seria la de revaloritzar socialment la figura del llaurador castellonenc, de manera que es puga percebre l’agricultura com a mitjà de vida. A més a més, el Banc de Terres hauria d’anar de la mà d’altres mesures, com la creació d’una marca ‘Producte Fresc Ciutat de Castelló’ i la seua promoció dins i fora del País Valencià, per tal d’ajudar a defensar els interessos dels llauradors de Castelló i a fomentar l’ocupació a la nostra ciutat, a més de col·laborar al manteniment de pulmons verds al terme municipal”.

Arxivat en: Benestar Social i Ocupació, Urbanisme i vivenda

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *