El portaveu de Compromís per Castelló ha recordat que en el darrer plenari es va aprovar, a proposta del seu Grup, la creació d’aquesta comissió extraordinària, en la qual s’han d’acordar mesures que aprofundisquen en la transparència i la informaició, el bon govern i el desenvolupament de la democràcia participativa.

El portaveu de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Enric Nomdedéu, ha recordat que “en el darrer plenari municipal es va acordar, a través d’una esmena de Compromís, que es crearia una comissió extraordinària composada per les formacions polítiques representades al consistori, qye treballe per impulsar un conjunt de mesures que aprofundisquen en la transparència, la informació, el bon govern i el desenvolupament de la democràcia participativa”.
Enric Nomdedéu ha explicat que “entre d’altres, caldria aclarir quines mesures adoptar en cas d’imputacions formals en causes de corrupció, així com qüestions relatives a política salarial de càrrecs electes i de lliure designació. També s’hauria de pronunciar sobre les modificacions reglamentàries adreçades a permetre la participació de la societat civil en el punt de precs i preguntes dels plenaris municipals”.
El representant de Compromís ha apuntat que “cal posar-se a treballar ja en aquestes qüestions, que són cabdals per a la gestió pública. Des de Compromís tenim clar que cal dignificar la política i per això calen mesures concretes de transparència i de bon govern”.
Finalment, Enric Nomdedéu ha afegit que “esperem que l’equip de govern no dilate més aquesta qüestió com fa en tantes d’altres acords del plenari. Des de Compromís, estarem a l’aguait”.