El representant de Compromís per Castelló al Patronat de Turisme, Roger Mira, ha lamentat la poca promoció que es fa la ciutat a FITUR, així com els deutes que manté la Generalitat amb el propi Patronat.

El representant de Compromís al Patronat de Turisme, Roger Mira, ha explicat avui que “la presència de la ciutat de Castelló en FITUR és molt escassa, i poc rellevant. Per exemple, es parla molt del turisme de creuers, però allò cert és que ni tan sols hi havia un espai per promocionar les infraestructures del Port als operadors i a les línies de creuers d’oci”.
Roger Mira ha comentat que “poc, molt poquet, es promociona de Castelló, i poc especialitzat. Des de Compromís hem demanat que se’ns faça un informe complet sobre totes les visites i reunions fetes per a la promoció turística de la nostra ciutat, que no es pot quedar només en un calendari de festes locals, algunes fotos i q uatre fullets informatius”.
El representant de Compromís també ha valorat positivament, això sí, que “s’hagen retallat les visites a FITUR de càrrecs públics locals i provincials; entenem que els qui han de traure’n un profit són els tècnics”.
Per a Roger Mira “caldria també explotar molt més els vincles amb poblacions de l’interior, de manera que Castelló podria ser porta d’entrada a altres visites. En aquest sentit, lamentem la pobre presència d’una ciutat com Morella, que també podria servir de reclam i que, no sabem si per qüestions partidistes, tenia un paper molt secudari”.
Finalment, el representa de Compromís ha lamentat que “la Generalitat continue adeutant més de 36.000 euros en concepte de diverses subvencions al Patronat de Turisme. En un moment com l’actual, on tota promoció de l’activitat econòmica és imprescindible, és especialment vergonyós que la Generalitat continue mantenint deutes en promoció turística”.