El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló ha explicat que el seu Grup presenta una declaració institucional en la qual es reclama l’alliberament de peatge l’AP-7, així com inversions per millorar la xarxa viària i executar la CV-10.

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu, ha explicat avui que “presentem una declaració institucional al plenari de març per tal de reclamar l’alliberament de peatge de l’AP-7, així com més inversions en la comarca per tal de millorar la xarxa viària i reduir la sinistralitat”.
Enric Nomdedéu ha comentat que “la carretera N-340 al seu pas per la província de Castelló té un alt índex de sinistrabilitat. Per part de la Direcció General de Trànsit es recomana evitar la N-340 i utilitzar com a alternativa l’autovia interior CV-10. De fet, el Ministeri de Foment situa com a trams especialment conflictius de la N-340 les travessies entre Benicarló i Vinaròs, i el comprés entre Orpesa i Castelló. Com a alternativa en la circulació pel nord de la província, també aconsella utilitzar l’autopista de peatge AP-7 i l’autovia de la Plana CV-10, tot enllaçant amb la CV-13, i connectar amb la N-340 a l’altura de Torreblanca. Amb tot, resulta contradictori que el Ministeri de Foment recomane no utilitzar la N-340 al seu pas per la província de Castelló i, al mateix temps, continue retardant l’execució de l’alternativa per alliberar de transit la N-340 com seria l’execució de la CV-10”.
El regidor de Compromís ha afegit que “i mentrestant, a més a més, l’AP-7 continua sent de pagament, un peatge de dècades que paguem els valencians i, especialment, la gent de les comarques de Castelló. És per això que en la nostra declaració reclamem al Govern de l’Estat que inicie les accions encaminades a rescatar la concessió de l’AP-7, per tal de procedir a l’alliberament dels peatges el més ràpidament possible. També instem al Consell a demanar al Govern de l’Estat les inversions necessàries per tal de millorar les comunicacions viàries en l’entorn de Castelló, tot creant les línies pressupostàries adients i iniciant els processos administratius necessaris per a completar l’execució de la CV-10”.