La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha explicat que gràcies al seu Grup es poden presentar propostes de millora al protocol dels pressupostos participatius, i ha demanat un procés on els diners que s’hi destinen, els criteris de valoració i els mecanismes de control estiguen ben definits.

La portaveu adjunta de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Ali Brancal, ha explicat avui que “malgrat que l’equip de govern no va acceptar la nostra moció que plantejava elaborar un reglament específic que regulara millor els pressupostos participatius, vam aconseguir que es puguen fer propostes de millora del protocol actual. Aquestes millores són necessàries, ja que el protocol actual deixa en l’aire molts aspectes, com ho demostra el fet que en els darrers anys han hagut nombrosos problemes a l’hora d’aplicar-lo”.
Segons Ali Brancal “a partir de la nostra proposta, es va decidir que seria la comissió Permanent del Consell de Participació Ciutadana la responsable de que el procés es faça amb les millors garanties; així, les diverses propostes de totes les entitats s’estudiaran per veure la viabilitat de la seua inclusió”.
La portaveu adjunta de Compromís per Castelló ha indicat que “les propostes de millora que hem plantejat des de Compromís van en la línia de millorar diversos punts claus, com ara: definir la quantitat econòmica i les àrees d’on eixiran els diners que es destinaran a pressupostos participatius; definir els criteris per fer i per valorar les propostes i respectar-los; i establir mecanismes de control de tot el procés per oferir les màximes garanties. Per a Compromís el protocol o reglament ha de servir per fer fàcil el procés per a totes les persones i associacions que intervenen”.
Finalment, Ali Brancal ha afegit que “considerem que els pressupostos participatius suposen un instrument per permetre la participació i la implicació de la ciutadania en les decisions de la ciutat. L’objectiu ultim ha de ser enriquir el sistema participatiu democràtic per tal de millorar l’eficiància de les accions del govern municipal, i per això han d’estar ben regulats i s’ha de respectar aquesta regulació”.