El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló ha anunciat que el seu Grup presenta una declaració institucional en la qual proposen que el plenari es ratifique en el que diu el Codi de Bon Govern sobre les situacions de transfuguisme.

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Enric Nomdedéu, ha explicat avui que “presentem una declaració institucional al proper plenari en la qual plantegem que la corporació es ratifique en allò que figura en el Codi de Bon Govern relatiu al transfuguisme, ara que el tema afecta d’una manera ben directa a l’Ajuntament de Castelló”.
Enric Nomdedéu ha comentat que “en aquest Codi figura explícitament que «el transfuguisme constitueix un frau a les legítimes expectatives dels electors i és en conseqüència una pràctica inadmissible. Els regidors s’abstindran absolutament del seu exercici individual i els grups polítics renunciaran a qualsevol benefici indirecte poguessin obtenir de la seva pràctica per altres». A més a més, també es diu que «els regidors respectaran la paraula donada i seran fidels als electors i al partit pel qual han estat elegits», i que «la dimissió del regidor és la solució ètica apropiada als casos de greu discrepància amb el partit pel qual ha estat elegit en llista tancada i bloquejada»”.
El regidor de Compromís ha apuntat que “allò únic que pretenem és que quede ben clara i manifesta la postura de la corporació, una postura que no ens inventem des de Compromís, sinó que figura, explícitament, en el Codi de Bon Govern”.