El portaveu de Compromís per Castelló ha explicat que passat divendres va tindre lloc un Sopar de Propostes en el qual comerciants, petits empresaris i emprenedors van compartir idees i inquietuds i van fer propostes que seran traslladades a les institucions.
El portaveu de Compromís per Castelló, Vicent Marzà, ha explicat que “el passat divendres més de 40 emprenedors i comerciants es van trobar a la seu de Compromís per tal de debatre i proposar les millors solucions per millorar els seu sector. Representants d’associacions de comerciants, comerciants a títol individual i emprenedors i empresaris de diferents sectors van coincidir a valorar l’actual model de comerç de Castelló com una clara aposta per les grans superfícies i la desaparició del comerç de qualitat i de proximitat. És per això que es van treballar diferents propostes per millorar l’accessibilitat al comerç de la nostra ciutat, la promoció del comerç de cada barri, les ajudes a l’especialització i la diferenciació de les diferents botigues o la necessitat de ser els propis comerciants els qui tinguen la capacitat de participar i decidir sobre els temes que els afecte en col·laboració amb l’Ajuntament i no supeditats als designis del regidor de torn. També es va valorar la possibilitat de crear una imatge de marca de comerç de Castelló i la idea ja existent en altres ciutat d’europa de crear una moneda local que servira per fomentar l’intercanvi entre els comerços de la ciutat i el sentiment de pertinença a una ciutat moderna i amb serveis i comerços de qualitat”.
El portaveu local de Compromís ha comentat també que “pel que fa al foment de l’emprenedoria i la generació de nous projectes empresarials, es van estar treballant diferents propostes per crear una oficina municipal d’acompanyament a l’emprenedoria que ajudara amb els primers passos d’aqulls que volen empendre. Una de les demandes més sol·licitades va ser la creació de serveis d’assessors fiscals (fet que ja existeix a Alemanya) i la de la democratització i obertura de la Cambra de comerç, per exemple fent accessibles les seues bases de dades a tots els emprenedors de les nostres terres i facilitant l’ús de les seves instal·lacions”.
Tant els comerciants com la resta d’empresaris van coincidir, segons Vicent Marzà, “a demandar per part de l’Ajuntament un sistema eficaç de flexibilització i racionalització dels pagaments, el que des de Compromís vam demanar a l’Ajuntament com a full d’aportacions, major transparència d’on van a parar els diners que es paguen en forma d’impostos i llicències així com una millora en el seguiment ferm del compliment de les regulacions existents”.
Les nombroses idees que van sorgir seran treballades en profunditat per la sectorial oberta que es constituirà en les properes setmanes.