La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha explicat que a través d’una única aplicació es canalitzarien tot tipus d’emergències, incidències o avaries entre d’altres, i que també es podria donar avisos en supòsits de necessitat d’intervenció policial, accidents i fins i tot sobre incidències de trànsit o mobilitat.

La portaveu adjunta de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Ali Brancal, ha explicat avui que “hem presentat una moció al plenari d’aquest dijous per tal que l’Ajuntament inicie els tràmits per a la posada en marxa d’una aplicació integral per a plataformes mòbils (smartphones, tablets, etc.) d’atenció ciutadana que incloga apartats per resolució d’avisos, tramitació d’incidències i comunicació de situacions de emergència, entre d’altres”.

Ali Brancal ha comentat que “l’Ajuntament de Castelló compta en l’actualitat amb serveis d’atenció ciutadana (SAC) que s’encarreguen de tramitar tot tipus d’avisos dels veïns relacionats amb les incidències del dia a dia (presencialment, via telefònica, via telemàtica), encara que també ha posat en marxa diferents iniciatives per millorar la comunicació amb els veïns utilitzant les xarxes socials. En qualsevol cas, no té una única aplicació o compte capaç de centralitzar i coordinar totes les queixes, incidències i emergències d’una manera ràpida i eficaç. Per aquest motiu, creiem que la millor manera de potenciar i millorar l’atenció ciutadana relacionada amb la recepció d’aquests avisos, tot aprofitant les noves tecnologies, és unificar, coordinar i centralitzar-les en una única aplicació l’atenció ciutadana per a emergències i incidències, creant un nou sistema d’avisos per a smartphones; l’objectiu seria connectar als veïns en temps real amb la Policia Local, Protecció Civil i serveis de neteja i manteniment de la ciutat”.
Segons la regidora de Compromís “ així, a través d’una única aplicació es canalitzarien tot tipus d’emergències, incidències o avaries entre d’altres. Els ciutadans podrien informar sobre destrosses en mobiliari urbà, pintades o actuacions de neteja, podent fins i tot enviar fotos que detallen i aporten un plus d’informació. També es podria donar avisos en supòsits de necessitat d’intervenció policial, accidents i fins i tot sobre incidències de trànsit o mobilitat”.