La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha recordat que a proposta del seu Grup es va aprovar l’elaboració d’una ordenança que regule la Inspecció Tècnica d’Edificis, així com la realització d’informes per a aconseguir la certificació energètica dels edificis municipals.

La portaveu adjunta de Compromís per Castelló a l’Ajuntament, Ali Brancal, ha recordat avui que “portem temps fent diferents propostes per tal que els edificis municipals respecten la normativa i tinguen els controls adequats. Al plenari de febrer es va aprovar a proposta nostra l’elaboració d’una ordenança que regule la Inspecció Tècnica d’Edificis. Com que la Federació de Municipis i Províncies n’està elaborant una, la resposta del senyor Mulet ha estat que cal esperar a que estiga aprovada i l’adaptarem a la nostra realitat”.
Ali Brancal ha comentat que “al Plenari d’abril, també a proposta de Compromís, es va aprovar la realització d’informes per a aconseguir la certificació energètica dels edificis municipals. Malgrat l’aprovació, se’ns va informar de que ja es fan inspeccions i controls, però encara no ens han donat l’informe que ho corrobore”.
La regidora de Compromís ha informat que “en la comissió d’avui hem demanat agilització i informació sobre què s’està fent mentre s’esperen ordenances. També hem recordat que continuen sense donar-nos informes sobre quins Plans de Seguretat estan elaborats i quins estan elaborant-se. Ja vam demanar fa mesos el de l’Edifici Quatre Cantons, que tampoc té certificat energètic, tot i que es obligatori per al edificis en lloguer”.
Finalment, Ali Brancal ha afegit que “el retard en proporcionar-nos la informació posa en qüestió la seua afirmació de que sí que es fan informes i inspeccions. Però sobretot deixa en evidència que no s’està respectant les normatives en matèria de seguretat i eficiència energètica”.