La portaveu adjunta de Compromís per Castelló ha lamentat que en el darrer plenari el PP rebutjara la proposta de Compromís de posar en marxa menjadors socials per a xiquets amb risc de desnutrició, i que en canvi aprovara fer una campanya publicitària per explicar les ajudes ja existents.

La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha explicat avui que “considerem lamentable que l’equip de govern del PP, davant d’un problema greu com és el de la pobresa infantil, preferira aprovar fer una campanya publicitària sobre les ajudes ja existents i rebutjara la posada en marxa de menjadors socials per a xiquetes i xiquetes amb risc de desnutrició”.
La regidora de Compromís ha comentat que “la voluntat de Compromís, ací i a totes les institucions on estem i estarem és proposar solucions als problemes de la gent. I en aquest cas el problema està claríssim: la pobresa s’acarnissa amb els més dèbils, i els més dèbils entre els dèbils son xiquets i xiquetes. L’acabament del curs escolar significa que molts menors no disposen de l’alimentació mínima diària, una situació intolerable en una societat de progrés, la riquesa de la qual és inqüestionable. El tancament en estiu dels centres escolars va a suposar que aquests casos es multipliquen. L’administració té l’obligació de donar resposta a esta situació de necessitat, que afecta especialment els menors”.
És per tot açò que la moció de Compromís plantejava que “els menjadors escolars no es tanquen quatre mesos a l’any, entre juny i setembre i també proposàvem que s’habilitaren els menjadors escolars per a garantir que tots els xiquets i xiquetes del nostre territori gaudisquen de l’alimentació bàsica diària, sota el principi: cap menor sense menjar suficient i adequat. Però l’equip de govern del PP va preferir rebutjar aquesta proposta i canviar-la per dur a terme una campanya informativa sobre les ajudes que dóna la regidoria de benestar social; en definitiva, fer propaganda en lloc d’actuar contra un problema real”.
Finalment, Ali Brancal ha afegit que “sols esperem que la campanya informativa no li la encarreguen a cap empresa de comunicació pagant-li milers d’euros com en l’entrega dels Premis a la Participació”.