La portaveu adjunta de Compromís per Castelló ha qualificat de “nefasta” la gestió de l’equip de govern pel que fa als pressupostos participatius: ni sabem quines propostes de millora del protocol s’han acceptat, ni hi ha obres licitades, ni ha arribat confirmació als Consells i les Juntes de quines actuacions finalment seran les que es faran.

La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha recordat avui que “l’alcalde Bataller va declarar a principis d’abril que totes les obres previstes dins dels pressupostos participatius estarien finalitzades abans d’aquest estiu. Ara, però, veiem que realitat és que ni tan sols han aplegat a les distintes juntes i consells de districte l’acta on consten les obres acceptades. A hores d’ara, els districtes no tenen cap confirmació per escrit de quines son les obres que es faran”.
La regidora de Compromís ha explicat que “a més, hem demanat la valoració econòmica de cadascuna, cosa que tampoc s’ens ha facilitat. Per si fóra poc, les obres s’han de donar a contractació d’empreses externes i tampoc tenim constància que s’hagen licitat”.
Per a Ali Brancal, “res més lluny que la frase del senyor Bataller, qui diu que “els pressupostos participatius han tornat gràcies a la bona gestió de l’equip de govern del PP”. La gestió està sent, com és habitual en els temes dels pressupostos participatius, nefasta. Des de Compromís hem treballat de valent per millorar el procés, i vam aconseguir, finalment, que els veïnat i els grups municipals pogueren fer propostes de millora al protocol. Des d’abril, que va acabar el termini, no ha hagut cap resposta, ni política ni tècnica, a les propostes de millora plantejades. De fet, el senyor Mulet ha reconegut que no podien parar el procés per al 2014 i que ja es veuria per al 2015”.
La representant de Compromís ha afegit que “considerem que el retard en incorporar les propostes de millora ha estat un acte voluntari per part de la regidoria responsable i, de rebot, de l’equip de govern que li permet bloquejar que les aportacions ciutadanes milloren el procés. És una mostra més del nul interés del PP per respectar els processos participatius. Així doncs, i una vegada més, el procés de pressupostos participatius del PP contribuirà a decebre a la ciutadania i a desencoratjar la participació, en la línia del que vol l’actual equip de govern”.