El portaveu local de Compromís per Castelló, Vicent Marzà, ha recordat que des de Conselleria es va obviar la decisió democràtica i unànim del centre de tindre línia en valencià, i que des de l’Ajuntament s’ha estat incapaç de fer res per evitar aquesta situació.

El portaveu local de Compromís per Castelló, Vicent Marzà, ha manifestat avui que “lamentem profundament que el regidor Sales haja estat incapaç de resoldre el problema de la línia en valencià al CEIP Herrero. Durant tot aquest temps s’ha limitat a fer propostes inacceptables en lloc d’escoltar la decisió democràtica i unànim del Consell Escolar del centre”.
Vicent Marzà ha comentat que “tot i que les promeses han estat moltes, finalment ha començat el procés de matriculació i la única línia de l’Herrero ha eixit en castellà. Finalment, els molts dies de protesta han culminat en la dimissió de tots els membres del Consell Escolar del col·legi. Volem recordar que la regidora Marisa Ribes és la delegada de l’Ajuntament en eixe Consell escolar però no acudeix massa sovint a les reunions”.
El portaveu local de Compromís ha explicat que “l’equip directiu també ha renunciat. L’escola queda a partir del 30 de juny sense òrgans de govern ni interlocutors davant de la Conselleria. Des de Compromís recolzem totalment aquestes dimissions que posen a la Conselleria amb la necessitat de resoldre molts més problemes que els que li creava el fet de tindre permanentment la protesta al carrer”.
Finalment, Vicent Marzà ha afegit que “desitgem i esperem que la Conselleria rectifique gràcies a aquestes mesures de pressió, a les que es podrien sumar altres escoles afectades dels mateixos problemes al llarg del País Valencià”.