La portaveu adjunta de Compromís per Castelló ha explicat que a proposta del seu Grup s’agilitzaran els tràmits per a la posada en marxa d’una aplicació integral per a plataformes mòbils d’atenció ciutadana que incloga apartats per resolució d’avisos i tramitació d’incidències.

La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha explicat avui que “a proposta nostra, s’agilitzaran els tràmits per a la posada en marxa d’una aplicació integral per a plataformes mòbils (smartphones, tablets, etc.) d’atenció ciutadana que incloga apartats per resolució d’avisos i tramitació d’incidències. Tot i que els tècnics han preferit que no incloga els avisos d’emergències, que ja disposen d’un compte Twitter, esperem que aquesta nova aplicació potencie i millorare l’atenció ciutadana relacionada amb la recepció d’aquests avisos, tot aprofitant les noves tecnologies”.
Ali Brancal ha comentat que “l’objectiu seria connectar als veïns en temps real amb els serveis municipals encarregats de resoldre les demandes ciutadanes. Actualment existeixen diferents sistemes d’avisos d’incidències a través del telèfon mòbil, tots amb capacitat de geolocalització, fet que facilita que els avisos es localitzen automàticament de manera exacta en un mapa. Açò redueix els temps de resposta i facilita l’avaluació prèvia dels serveis d’emergència o manteniment, i ajuda en l’assignació dels recursos més adequats; també millora d’aquesta manera la seua eficàcia i eficiència d’una manera exponencial”.
La regidora de Compromís ha apuntat que “aquestes eines estan concebudes per millorar la connexió entre ciutadans i les administracions, i possibiliten l’ús de serveis addicionals com l’assistència a discapacitats, la millora de l’atenció a persones amb discapacitat auditiva o visual i dependents”.