En les comissions informatives d’avui el Grup de Compromís ha recordat que fa dos anys el plenari va acordar demanar a totes les operadores de telefonia mòbil que proporcionaren el seu pla d’implantació i que se n’elabore un de municipal; també ha demanat pels motius de seguir recorrent les sentències del PAI Mestrets.

La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha explicat avui que “hem recordat en les comissions informatives d’avui que al maig de 2012 es va aprovar una moció de Compromís en la qual s’acordava demanar a totes les operadores de telefonia mòbil que proporcionen el seu pla d’implantació a la ciutat de Castelló; a més a més, també es va aprovar l’elaboració d’un Pla d’Implantació propi on conste on està previst instal·lar antenes per part de totes les operadores de telefonia mòbil autoritzades i en quins terminis”.
Ali Brancal ha comentat que “també va acordar-se posar eixe Pla d’Implantació a disposició de la ciutadania a través del web municipal, on haurà d’anar actualitzant-se. Avui hem preguntat per la situació en què es troba aquest Pla d’Implantació”.
Per la seua banda, Enric Nomdedéu ha apuntat que “en la comissió d’urbanisme hem preguntat pels motius que impulsen al PP a recórrer, una i altra vegada, les sentències que anul·len el PAI de Mestrets. Allò cert és que, a hores d’ara, les dotacions com ara l’edifici de la VIU o el centre de convencions ja està clar que mai no es faran i que, per tant, és absurd que s’intente salvar un PAI que contempla obres irreals”.
El regidor de Compromís a afegit que “no sabem si els recursos de Generalitat i Ajuntament tenen alguna raó de ser pràctica per a la ciutat de Castelló o és simplement una manera de fer mal als veïns de la zona. De fer mal, això sí, a càrrec dels recursos públics”.