Ali Brancal: “El Consell d’Igualtat ha de poder fer aportacions als pressupostos municipals”

La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha demanat que dins de les funcions del Consell estiga el poder aportar criteris per a la confecció dels pressupostos municipals en l’àrea de la seua competència.

La portaveu adjunta de Compromís a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha recordat avui que “cal recordar queCompromís va aconseguir que s’aprovara per unanimitat la creació del Consell Municipal d’Igualtat. Ara que s’està procedint a la redacció del reglament que el regularà volem fer propostes cara a garantir que les funcions del Consell seran més útils. Així, hem proposat que dins de les funcions estiga el poder aportar criteris per a la confecció dels pressupostos municipals en l’àrea de la seua competència”.
La regidora de Compromís ha explicat que “de moment s’ha obert el termini per fer aportacions al reglament fins al 15 d’octubre. Les associacions i entitats que formen part podran també suggerir grups de treball. Cal que entre totes les persones que formem part li donem un contingut ben útil. Ara mateix, l’únic grup proposat per la regidoria d’Igualtat ha estat el de violència de gènere. Tot i considerar que és un tema important, a Compromís ens sembla que no es poden deixar de banda altres aspectes que afecten les dones, com ara la salut en totes les seues vessants o la importància de la incorporació a les tecnologies de la informació”.
Finalment, Ali Brancal ha apuntat que “no es tracta només de crear els òrgans, sinó també de dotar-los de contingut, competències i fer-los funcionar, ja que la participació ciutadana ha de ser bàsica en el disseny i execució en qualsevol àmbit de la política”.

Arxivat en: Democràcia, participació i igualtat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *